avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate adriantompa

Activitate adriantompa

Buna ziua, sunt un PFA (norma de venit cod caen 6202, neplatitor de TVA). In perioada februarie - aprilie, am achizitionat niste jocuri ptr baiatul meu de la Microsoft si Google, dar se pare ca ambele au sedii in Europa (Irlanda, care de fapt e Marea Britanie).

- suma totala a achizitiilor nu depaseste 15 euro.

- se pare ca din graba doar am introdus cardul meu de banca transilvania ( card pe persoana fizica, nu pe Pfa), si am efectuat platile. Pe conturile de Microsoft si Google sunt datele mele de persoana fizica, nu de Pfa (nu am dat nici CNP, nici CUi, nici Codul ala special de tva)

1) daca facturile au fost pe numele meu de persoana fizica ( nu pfa) si platite online cu cardul meu (cont personal bancar, nu pe pfa), trebuia sa declar ceva la anaf prin ceva declaratie? 300, 390?

2) Cand esti PFA cu norma de venit, esti obligat cand faci o achizitie din UE (bunuri, servicii etc...) sa fie facturile pe PFA? ( ca daca cumpar ceva din Romania, nu sunt obligat).

Eu cand mi-am facut codul acela special de Tva intracomunitar, am bifat doar optiunea a 2-a: Prestarii servicii..

Multumesc
Buna, am o intrebare. Am un pfa pe norma de venit cod 6202, infiintat in ianuarie 2020. Am depus declaratia unica pe 2020 in aceste zile din ianuarie 2020. Mi s-a calculat impozit, CAS si CASS pe 12 luni. In iunie vom pleca definitiv din romania, si vreau sa lichidez PFA. Sumele datorate se vor recalcula pe perioada Ianuarie-Iunie? Adica voi plati impozit, cas si cass ptr 5-6 luni? sau ptr 12? Multumesc
Buna ziua,

As dori sa va intreb ceva, daca puteti sa-mi raspundeti.

Am urm situatie:

- am cumparat un apartament nou cu 2 camere in anul 2008. Pe contractul de vanzare-cumparare nu era specificat nici un TVA. (doar suma care i-am platit-o constructorului)

- dar in August 2013, am semnat un act aditional prin
care se precizeaza ca TVA ptr apart cumparat in 2008, este de 19%.

Problema care o am, este ca vreau sa cumpar acum un alt apartament nou, si nu stiu in ce situatie ma aflu legat de TVA.

Pot cumpara acum, un apartament nou cu TVA de 5%?
Nu o sa am probleme cu Fisc pe viitor, daca voi cumpara un apart cu tva de 5%?

Multumesc,
Adrian