avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cumparare apartament nou cu tva 5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cumparare apartament nou cu tva 5%

Buna ziua,

As dori sa va intreb ceva, daca puteti sa-mi raspundeti.

Am urm situatie:

- am cumparat un apartament nou cu 2 camere in anul 2008. Pe contractul de vanzare-cumparare nu era specificat nici un TVA. (doar suma care i-am platit-o constructorului)

- dar in August 2013, am semnat un act aditional prin
care se precizeaza ca TVA ptr apart cumparat in 2008, este de 19%.

Problema care o am, este ca vreau sa cumpar acum un alt apartament nou, si nu stiu in ce situatie ma aflu legat de TVA.

Pot cumpara acum, un apartament nou cu TVA de 5%?
Nu o sa am probleme cu Fisc pe viitor, daca voi cumpara un apart cu tva de 5%?

Multumesc,
Adrian

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare apartament vs tva adrianliviu1979 adrianliviu1979 Buna ziua, am urm situatie, si as dori ajutor din partea d-voastra. In toamna lui 2008, am cumparat un apartament nou construit cu suma de 45000 euro. Pe ... (vezi toată discuția)
Oug 200/2008 tva 5% VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca in prezent mai pot solicita constructorului rambursarea banilor in baza OUG 200/2008 in situatia de fata: La inceputul lui ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva din cumpararea unui apartament. Ciprian Sucala Ciprian Sucala Buna ziua. Ma numesc Ciprian si as dori sa ma indrumati daca este posibil , in rezolvarea urmatoarei probleme: Anul trecut am achizitionat un apartament ... (vezi toată discuția)