avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate Ramona Blidaru

Activitate Ramona Blidaru

Buna ziua,
Mă aflu într-o situație foarte complicată, am nevoie de ajutor.
Am semnat un antecontract pt un apartament în 2022, moment la care TVA ul era de 5% (specificat in contract).
Nu am finalizat vânzarea cumpărarea apartamentului deoarece Dezvoltatorul nu a obținut actele necesare.
Preconizam semnarea actului final in 2025.
Care este cota de TVA la care voi achiziționa apartamentul ? 5% sau 9%?

Daca se stornează suma achitată în avans (reprezintă 86% din valoare,, echiv a 86.000 euro) când se refactureaza se vor pastra valorile respective ? La momentul platii curs euro era 4.47... acum euro este 4.97 ...
Prin stornare și refacturare apare o diferență de aprox 1000 euro la prețul apartamentului . Cum se procedează în cazul acesta ? Eu voi achita un apartament cu o valoare mai mare ?
Mulțumesc!
Buna ziua,
Am incheiat un antecontract pt un apartament nou in 2022.
Am preluat deja apartamentul dar nu am finalizat actele deoarece dezvoltatorul nu are incacreceptia gata.
In 2023 am mai achitat cu titlul de avans pe baza unui act aditional sume pt acest apartament. In acet moment este achitat aprox 86%.

1. Care este cota de tva cu care voi achizitiona acest apartament ?
Specific ca sunt indeplinite criteriile de suprafață si suma, iar in Promisiunea de v/c este specificat TVA 5%.

2. Daca se aplica TVA 9% cine achita diferenta de TVA ??

Cu mulțumiri!
Buna ziua,
Sunt asociata intr-un SRL, in Romania, la care am si Contract de munca. Sotul locuieste in strainatate si din vara anului trecut am decis sa lucrez ocazional in aceasta tara-am un contract de munca cu o firma pt plasare forta munca (lucrez ocazional, cand sunt acolo si este nevoie de mine).
Am depus anul trecut, in strainatate o Declaratie privind veniturile mele din Romania - am si platit ceva impozit acolo.
Ce ar trebui sa fac pentru a fi in legalitate in Romania ? Declaratie activitate in strainatate.... plata impozit pt activitati din strainatate ???