avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut112

Activitate Ionut112

Buna ziua,

Legat de legea 218/2020 de modificare a OUG 10/2017 pentru Start Up Nation, interzicerea cesiunii a mai mult de 49% din actiuni se aplica si firmelor castigatoare din editiile anterioare (2018), care au terminat implementarea in 2021?
Buna ziua,

Am nevoie de formularea unui raspuns la o intampinare primita de la Judecatoria S1, in legatura cu o plangere impotriva retinerii permisului de conducere, pe care am depus-o anterior (neacordare de prioritate la pietoni. Nu se aflau in traversare). Pentru detalii, va rog sa ma contactati.
Buna ziua,

Detin o firma de intermediere forta de munca, prin care pun la dispozitia mai multor firme din domeniul auto localizate in UE, muncitori calificati. Intelegerea contractuala se realizeaza intre firma unde vor lucra muncitorii si muncitor, prin contract individual de munca, pe de-o parte si intre firma noastra si muncitor, prin contract bazat pe comision, pe de alta parte. Dezavantajul acestei ultime intelegeri este evident de partea firmei noastre, datorita neonorarii contractului de catre muncitor, de unde apar lungile demersuri de recuperare a banilor.
Astfel, dorim sa incheiem o intelegere contractuala direct cu firma unde vor lucra muncitorii, prin care care se vor plati banii pentru muncitor catre firma noastra, iar apoi noi vom transfera banii (dupa retinerea comisionului) catre muncitor, printr-un contract cu acesta. De asemenea, dorim ca acest contract sa se realizeze intre SRL (firma noastra) si PFA (muncitor).
Daca exista o rezolvare in acest sens, va rog sa ma contactati.
Multumesc,
Ionut P.
Buna ziua,

Referitor la legea 209/2016, cea prin care se obliga acceptarea unui mijoc de plata cu cardul, este obligatoriu instalarea unui POS in incinta magazinul sau se poate instala si un alt mijloc de plata cu cardul? Aici ma refer la posibilitatea de plata cu telefonul, care implica de asemenea folosirea cardului.

Multumesc,