Buna ziua! As dori sa va întreb dacă actul constitutiv și rezoluția sunt unul și același lucru? De curând am deschis o firmă, și acum am intrat într-un parteneriat cu o alta firmă. Aceștia îmi cer actul constitutiv, dar eu am doar o rezoluție. Menționez că eu nu m-am ocupat de înființarea firmei, ci am apelat la un PFA care se ocupa de așa ceva. De unde aș putea lua acel act constitutiv? Vă mulțumesc!
Iar acest presedinte chiar are ceva personal cu mine. El le-a spus vecinilor ca l-am injurat iar un vecin care nu ma cunostea isi facuse o impresie foarte proasta despre mine. Deabia dupa ce a discutat cu mine, acel vecin si-a schimbat impresia si si-a dat seama ca a fost mintit. Nu sunt o fire razbunatoare, dar chiar cred ca acest presedinte de asociatie ar trebui sa isi duca batranetea acasa cu nepotii(daca are). Nu e normal sa viseze noaptea ceva si a doua zi sa puna in aplicare. In plus am mai zis si o mai zic odata. Dupa ce chiriasii au plecat am fost si am zis ca nu mai sta nimeni. Iar cand am vazut ca sunt 2 persoane acesta mi-a zis ca a pus 2 persoane acolo pentru ca i-au spus lui vecinii ca apartamentul este inchiriat. Probabil ca si asta e tot o inventie de-a lui. Sau poate chiar m-a vazut pe mine in timp ce am fost in apartament pe balcon cu sotia si s-a gandit ca suntem chiriasi...
Problema sta altfel. Eu nu m-am ocupat de apartament pana acum 4 ani deloc. Mama mea a fost cea care a inchiriat apartamentul unor persoane si nu a facut contract de inchiriere. Ei doar plateau chiria si uitau sa mai plateasca si restul. Acum 5 ani, mama mea a decedat. Eu mai am un frate cu care nu ma inteleg. La inmormantarea mamei mele el mi-a furat cheile din casa si mi-a schimbat incuietoarea si dupa a inchiriat apartamentul spunandu-mi ca mama ii datora 3000 de lei si ca el vrea sa isi recupereze banii. El nu are niciun drept la acel apartament. In fine, dupa certuri si scandal m-am dus la procuratura si la politie . Intr-un final am recuperat apartamentul dar aveam datorii deja de aprox 120 de mil la regia autonoma municipala. Eu avand doar un singur venit ( o pensie de urmas de 600 de lei) am incercat sa platesc acolo unde suma era mai mare. Intr-un final am gasit sa inchiriez apartamentul unei familii pe bani mai putini. Eu timp de 7 luni am tot platit din datorii cat am putut. Dar din pacate acea familie a plecat si nu am mai reusit sa platesc acele datorii. In plus aveam si niste probleme mai delicate cu actele. Anul acesta am terminat studiile si m-am angajat. Eu cand am mai fost la apartament vedeam la datorii doar 3000 de lei. M-am gandit sa fac un imprumut si sa platesc banii cash. Si abia atunci cand am mers la asociatie am descoperit aceasta suma uriasa. Executorul mi-a zis ca ei m-au dat in jidecata pt 1500 de lei. De asta sunt atat de uimit de suma fabuloasa...
Va multumesc pentru mesaj. Problema mare este ca daca ea va muri, si eu nu stiu daca a facut act, ma voi trezi in fata faptului implinit. Daca totusi am martori vecinii si rudele ca ea nu mai avea discernamant, voi putea actiona in instanta acel act? Mai mult din cate am aflat de la niste rude, fratele meu ar obliga-o pe bunica mea sa ii faca actele amenintand-o ca o omoara. Daca as inregistra o cinvorbire cu bunica mea cat inca este in viata cand aceasta se plange ca i-a furat buletinul si ca nu vrea sa dea casa as putea sa folosesc inregistrarea ca si dovada? Ea are momente cand este constienta si momente cand nu ne mai recunoaste...
Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema mare de tot. Am o bunica de 95 de ani care nu mai e in toate facultatile mintale. Eu mai am un frate care vrea sa o oblice pe bunica mea sa ii faca acte de vanzare-cumparare pe casa si teren. Ce as putea face sa impiedic aceasta procedura? Va multumesc
Caldura si apa nu sunt bagate tot la asociatie. Caldura , apa si curentul il platesc separat la alte institutii. Stiu ca am facut o cerere acum 3-4 ani. Dar nu imi mai aduc bine aminte.eu as plati suma pe loc daca nu ar mai fi necesar sa platesc toata suma de 7000 de lei. Daca erau 1000 de lei penalitati, nu ar fi fost o asa mare problema... si acea cerere unde as putea sa o fac? Cum ar trebui sa procedez?
Da. Este adevarat ca m-au chemat in judecata. Mi s-a pus poprire pe contul de la banca , cont pe care imi primeam o pensie de urmas. Insa de aceasta pensie nu au putut totusi sa se "atinga". Pe mine ma intereseaza practic daca mai pot face ceva sa nu platesc atat de mult acele penalitati. Din cate observ, ei se bazeaza pe legea multiplicarii, si totusi nu mi se pare corect. Mai ales ca stiu ca acest presedinte de asociatie are ceva personal cu mine. Eu chiar nu am avut cum sa platesc aceste datorii, eu ramanand fara parinti de la 19 ani, acea pensie a fost singurul meu venit , pe care l-am folosit pentru finalizarea studiilor....
Plus ca ei au pus 2 persoane la intretinere cand in acest apartament nu a stat nimeni...si cand le-am spus acest lucru mi-au zis ca le-au spus ca oricum daca sunt 2 persoane trecute nu inseamna decat vreo 20 de lei...
In plus cred ca toate pierderile au fost bagate tot la mine...
Buna ziua! Ma confrunt cu o problema care ma cam pune pe ganduri. Detin un apartament in care nu locuieste nimeni din 2013. In toata aceasta perioada nu mi-am permis sa imi platesc datoriile la intretinere, iar zilele acestea am gasit o solutie pentru a-mi plati aceste datorii. La avizier, am vazut ca am datorii de 3500 de lei. Cand am mers la Asociatia de proprietari, presedintele de acolo mi-a spus ca am de platit 7000 de lei. I-am cerut un desfasurator, iar pe acesta apar datoriile de 3500 de lei, iar restul sunt penalitatile (dublate). Cand l-am intrebat pe acesta de ce am atat de mult de platit, mi-a zis ca el nu imi da niciun fel de raspuns. Mi-a zis ca pe el nu il intereseaza si ca daca vreau sa discut cu cineva, acela este executorul. Tin sa mentionez ca acest presedinte are ceva personal cu mine(chiar daca eu tot timpul i-am vorbit frumos si cu respect). Ce as putea sa fac? Am inteles ca exista o lege in care datoriile se prescriu la 3 ani daca nu au reusit sa le recupereze. Este adevarat?
Exista vreo sansa sa imi platesc doar datoriile? Va multumesc!