avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie cu persoana in varsta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie cu persoana in varsta

Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema mare de tot. Am o bunica de 95 de ani care nu mai e in toate facultatile mintale. Eu mai am un frate care vrea sa o oblice pe bunica mea sa ii faca acte de vanzare-cumparare pe casa si teren. Ce as putea face sa impiedic aceasta procedura? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alinalexa , utilizator 20:08, 14 Mai 2017
Nu prea puteti impiedica ptr.ca,nu stiti la ce notar se vor duce,dar,notarul public ar trebui sa nu autentifice un astfel de act avand in vedere varsta si eventualele afectiuni psihice,daca, totusi se va intampla puteti anula in instanta pe lipsa discernamantului.
Va multumesc pentru mesaj. Problema mare este ca daca ea va muri, si eu nu stiu daca a facut act, ma voi trezi in fata faptului implinit. Daca totusi am martori vecinii si rudele ca ea nu mai avea discernamant, voi putea actiona in instanta acel act? Mai mult din cate am aflat de la niste rude, fratele meu ar obliga-o pe bunica mea sa ii faca actele amenintand-o ca o omoara. Daca as inregistra o cinvorbire cu bunica mea cat inca este in viata cand aceasta se plange ca i-a furat buletinul si ca nu vrea sa dea casa as putea sa folosesc inregistrarea ca si dovada? Ea are momente cand este constienta si momente cand nu ne mai recunoaste...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot ataca un contract de intretinere ? eu sunt nepoata! batranii ... Cristinail85 Cristinail85 Pot ataca un Contract de intretinere ? Eu sunt Nepoata! Batranii traiesc si Fata lor vrea Ea toata casa pe Numele Ei! vrea sa incheieun contract de ... (vezi toată discuția)
Bunicii vor sa-mi vanda casa si mi s-a cerut certif discernamant de la iml andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, din partea tatalui, au decis sa-mi lase mie casa (bineinteles contract vanzare-cumparare) iar notarul mi-a spus ca ar fi FOARTE ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! nu am copii, dar am parinti in viata. doresc sa las ... Diana.Swan Diana.Swan Buna ziua! Nu am copii si nu am frati, dar am parinti in viata. Doresc sa las un testament in favoarea sotului meu, sa fie legatar universal asupra tuturor ... (vezi toată discuția)