avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot ataca un Contract de intretinere ? Eu sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot ataca un Contract de intretinere ? Eu sunt Nepoata! Batranii ...

Pot ataca un Contract de intretinere ?
Eu sunt Nepoata!
Batranii traiesc si Fata lor vrea Ea toata casa pe Numele Ei!
vrea sa incheieun contract de intretinere,Batrani nu mai sunt lucizi au 92 si 95 de ani,nu am act doveditor ca nu sunt in toate facultatile mintale.
Tatal meu a murit acum 10 Luni .
Ei sunt 4 fratii 3 Baieti si O Fata 2 au Murit din fratii 1 din Ei este Tatal meu.
1 din fratii care traieste nu vrea nimic si Matusa vrea sa ia Ea Tot.
Noi ca Nepoti nu avem dreptul la nimic?
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
Cristinail85, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:51, 24 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptul la moștenire prin reprezentarea tatălui dvs. Mă îndoiesc că un notar va autentifica un astfel de contract dacă bătrânii nu sunt lucizi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Adresati o solicitare la notarul public, in sensul de a nu autentifica respectivul contract de intretinere, persoanele in etate neavand discernamant.

Depuneti o sesizare si la CAMERA NOTARILOR PUBICI.

In speta , este obligatoriu un certificat medico-legal, care sa ateste existenta discernamantului, la momentul autentificarii contractului de intretinere.

Lipsa discernamantului atrage nulitatea relativa, sanctiune ce poate fi invocata de catre persoana care a suferit o vatamare.

Dupa deces, dvs. ca succesor, puteti solicita rezolutiunea contractului, daca obligatia contractuala de intretinere( explicitata in contract) este nesocotita.

O zi frumoasa!

av.Stoica Ioana.
Dacă fiica respectiva obtine in prealabil un certificat medico legal psihiatric care atestă faptul că bunicii au discernământ, nu prea aveti ce face.
Indiferent cate instituții sesizati/notificati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)
Notari publici - neglijenta in serviciu georgemoto georgemoto Spre exemplu, la notar 2 batrani de 84 respectiv 86 au incheiat un contract de intretinere. Notarul spune ca acele 2 persoane varsnice sunt in ... (vezi toată discuția)
Inselatorie batran pentru mostenire DerLehrer DerLehrer Buna ziua, Am o matusa in varsta de aproape 90 ani, pe care am internat-o intr-o casa de batrani. Am anuntat de acest lucru si un var, eu si cu el fiind ... (vezi toată discuția)