avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate CorinaSusu

Activitate CorinaSusu

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in a intelege decizia/sentinta intr-un dosar penal in care este implicata mama mea.
Mai exact mama mea are de returnat bani catre Directia de Asistenta Sociala, bani provin dintr-o pensie necuvenita.
In acest dosar sunt mult mai multe persoane implicate care au de returnat banii. Nu intelegem exact unde si cum platim. In sentinta scrie:” obliga pe inculpata X(mama mea), inculpata Y, inculpata W
la plata in solidar a sumei de z lei”. Decizia a fost trimisa din luna iulie si nimic altceva concret. Intelegem ca toate cele 3 persoane tb sa achite suma, dar cum in ce procent? Intreband la tribunal in ce cont platim nici aici nu am primit un raspuns in clar-ori ca tb platit in cont Directia Asistenta, ori ca tb sa ii depunem ca si plata impozite .
Vrem sa intelegem in principal care este procentul fiecarei persoane in achitarea sumei.
Va multumim
Răspuns la discuția Interdictie la locul de munca
Aici este vb de 3 firme: rafinaria, firma de paza si firma mea.paza a inaintat asa zisul raport catre rafinarie, au luat decizia interdicitiei iar firma mea doar a fost instiintata de decizie.in acelasi timp firma mea m-a instiintat de decizie si ca intru in fara plata. Reiterez faptul ca nu s-a intamplat nimic si nu mi se pare normal sa nu am dreptul la replica sa fiu acuzat degeaba si in plus interdicitie fara nicio dovadă. Nu am dreptul sa ma apar? Cum se poate lua o astfel de decizie fara nicio proba?si in raportul pazei este descris faptul ca eu i- dat peste mana...vor sa dea o lectie dar nu este corect
Buna ziua.am nevoie de un sfat va rog. Lucrez intr.o rafinarie unde se incarca cisterne ptr a merge catre statii peco. Unul din soferi a intins mana prin gemuletul unde eu stateam si ii completam actele. Nu stiu exact intentia lui insa i.am dat peste mana. Seful pazei a obsv si a intocmit un raport cf caruia soferul a vrut sa imi de mita iar mie ptr tentativa de luare de mita. In aceasta situatie fara a da nicio declaratie nimic mi.a fost interzis definitiv accesul in rafinarie si implicit la locul de munca fiind anuntat ca sunt in fara plata. Ce pot face in acest sens? Se poate ocupa itm de o astfel de situatie? Multumesc
Buna ziua,

Va rog frumos in masura in care se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de urmatoarea situatie:
Mama mea a avut un contract cu o companie de cablu tv incheiat in 2007. In luna 07.2011 a facut cerere de reziliere dar se pare
ca au mai fost restante de plata si nu s-a reziliat.De la ultima plata facuta de mama in 18.07.2011 pana la rezilierea/deconectarea propriu-zisa
pe motiv de neplata la data de 07.03.2012 s-au emis facturi si implicit penalizari de care din pacate nu am fost anuntati.
Aflam acum 1 luna ca debitul in valoare de 980 lei(facuri restante+penalizari) de la compania de cablu tva fost cesionat catre o firma de recuperare creante
care spun ca le datoram sutam totala de 4.038 lei.Datoria a fost cesionata in luna 08/09 2014.
+o taxa de administare dosar.
"- facturi neachitate în valoare de 584,67 RON;
- penalități de întârziere calculate de la ultima plată efectuată, 18.07.2011, până la rezilierea contractului, 06.03.2012
în valoare de 395,94 RON;
- penalități de întârziere calculate de la rezilierea contractului 06.03.2012, până la data de 31.12.2014 în valoare de
3.008,13 RON;
- taxă de administrare dosar în valoare de 50,00 RON."

Intrebarile mele mai exact sunt:
-Au voie sa penalizeze pentru o perioada in care nu au avut nici macar datoria cesionata din 2012 pana in 08.2014 la cesionarea efectiva?
-Intelesesem cumva gresit ca in cf cu Ou din 2016 aceste firme nu au voie sa aplice taxe de administare?
-Nu se aplica prescrierea dreptului de actiune asupra datoriei fiind vb de atatia ani?

Mentionez ca nu m-au notificat in niciun fel desi ai spun ca au trimis notificari ba chiar sustin ca ua vb telefonic insa
numele furnizate de ei nu ne sunt cunoscute.
Va multumesc din suflet.