Buna ziua.am nevoie de un sfat va rog. Lucrez intr.o rafinarie unde se incarca cisterne ptr a merge catre statii peco. Unul din soferi a intins mana prin gemuletul unde eu stateam si ii completam actele. Nu stiu exact intentia lui insa i.am dat peste mana. Seful pazei a obsv si a intocmit un raport cf caruia soferul a vrut sa imi de mita iar mie ptr tentativa de luare de mita. In aceasta situatie fara a da nicio declaratie nimic mi.a fost interzis definitiv accesul in rafinarie si implicit la locul de munca fiind anuntat ca sunt in fara plata. Ce pot face in acest sens? Se poate ocupa itm de o astfel de situatie? Multumesc
Presupun că în această situație angajatorul vă va cerceta disciplinar. În momentul în care veți fi convocat în fața comisiei de cercetare, vă veți putea apăra inclusiv cu ajutorul unui avocat. Dacă angajatorul va decide sancționarea disciplinară prin desfacerea contractului de muncă, puteți contesta această decizie în instanță, acțiunea fiind scutită de taxa de timbru.
În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi Plata salariului cuvenit .
Aici este vb de 3 firme: rafinaria, firma de paza si firma mea.paza a inaintat asa zisul raport catre rafinarie, au luat decizia interdicitiei iar firma mea doar a fost instiintata de decizie.in acelasi timp firma mea m-a instiintat de decizie si ca intru in fara plata. Reiterez faptul ca nu s-a intamplat nimic si nu mi se pare normal sa nu am dreptul la replica sa fiu acuzat degeaba si in plus interdicitie fara nicio dovadă. Nu am dreptul sa ma apar? Cum se poate lua o astfel de decizie fara nicio proba?si in raportul pazei este descris faptul ca eu i- dat peste mana...vor sa dea o lectie dar nu este corect
Concediere abuziva
-Valy-
Daca am fost anuntat ca s-au depus la ITM actele pt desfacerea CIM pe motive disciplinare (neprezentare la servici) mai pot face acum o sesizare la ITM sa ... (vezi toată discuția)