avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate MIHAI DANAILA

Activitate MIHAI DANAILA

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Daca timpul va permite, doresc si eu pe e-mail sintezele la adresa de e-mail
consultantlegis@yahoo.com

Cu multumiri anticipate!

Este cert un lucru, examenul de anul acesta va avea 3 probe scrise, unul grila eliminatoriu si celalalte 2 vor fi sinteze cu cate o speta pentru fiecare disciplina.
Proba scrisa 2 - sinteze si spete din drept procesual civil, drept civil si OEPA
Proba scrisa 3 -sinteze si spete din drept procesual penal, drept penal si OEPA

Exista discutii la nivel UNBR ca examenul sa fie organizat intr-u singur centru INPPA, depinde de optiunile barourilor si numarul candidatilor. In cursa se afla Brasov si Cluj -Napoca , daca nu se va ajunge la desemnarea unui singur centru, examenul se va organiza doar in centrele INPPA.
Iar examenul se pare ca va urma aceleasi reguli exigente ca la BAC, camere video si supraveghetori pe post de gardieni. ( pe principiul ca toti candidati sunt prezumptivi infractori).
:closedtopic:

In zilele de 7 si 8 iulie 2011 la sedintele Comisiei Permanente a U.N.B.R si Consiliului U.N.B.R, au fost abordate urmatoarele probleme:

1.Dezbaterea si aprobarea proiectului de Regulament al examenului de primire in profesia de avocat;

2.Dezbaterea si aprobarea proiectului de modificare a Regulamentului de organizare si functionare a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (U.N.B.R) si de desfasurare a sedintelor Consiliului U.N.B.R, adoptat prin Hotararea Consiliului U.N.B.R nr 294/15 decembrie 2007;

3.Dezbaterea proiectului privind modificarile legislative ce se impun pentru imbunatatirea organizarii si functionarii sistemului C.A.A;

4.Constituirea comisiilor de lucru ale Consiliului U.N.B.R (proiect).
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Conform Art. 33 din statutul profesiei (forma actualizata iunie 2011). (1) Dreptul de primire în profesie se obţine numai pe baza unui examen, cu excepţia cazului prevăzut la art. 17 alin. (5) din Lege.
(2) Examenul de primire în profesie se organizează, la nivel naţional, de U.N.B.R, în mod obligatoriu cel puţin odată pe an, şi se desfăşoară, în mod unitar, în centrele teritoriale ale Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, denumit în continuare I.N.P.P.A..Examenul va fi anunţat pe pagina web a U.N.B.R. cu cel puţin 60 de zile mai înainte de data susţinerii acestuia.
(3) În vederea asigurării caracterului unitar al examenului de primire în profesia de avocat, Consiliul U.N.B.R., cu luarea în considerare a propunerilor formulate de I.N.P.P.A., va stabili data examenului, tematica, bibliografia şi metodologia de examinare, care vor fi unice la nivelul U.N.B.R.
E clar centrele I.N.P.P.A. vor avea un cuvant de spus. Deci data, tematica si bibliografia o cunosc deja cei de la INPPA, care aveti legaturi puteti afla mai multe.
În considerarea numărului de candidaţi, a zonelor din care provine majoritatea acestora cât şi eficienţei organizării examenului, Consiliul U.N.B.R. va stabili dacă examenul va fi desfăşurat în localitatea sediului central al I.N.P.P.A. şi/sau, după caz, într-unul sau mai multe centre teritoriale ale I.N.P.P.A.
Cu siguranta nu va exista doar un centru de examinare, cum se zvonea doar in Bucuresti, la Facultatea de Drept, vor fi la Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Galati , Timișoara si Iasi.
Examinarea se face la 5 materii de examen, din care cel puţin la trei materii, examinarea se face în scris.
Răspuns la discuția societate recuperare creante
Dosarele de recuperare tot pe net le veti solutiona?
Ati punctat cateva elemente care pot fi in favoarea dvs. Ma mir ca v-ati lasat pacalit de politist si de ce nu ati solicitat asistarea unui avocat in faza de ancheta. Normal ca se finaliza repede dosarul, in conditiile in care ati fi dat declaratia care ii convinea de minune politistului, sa trimita rapid dosarul la procuror, iar la el figura cu dosar rezolvat.
Daca vreti sa rezolvati defintiv problema, îi cunoasteti semnalmnetele, angajati un detectiv, va spun ca aveti sanse sa-l ”capturati”, dat fiind ca ati specificat ca aveti un venit lunar considerabil.
Răspuns la discuția colaborarea cu unitati protejate
Documente din care reiese ca productia este exclusiv realizata de unitatea lor si manufacturiata in totalitate sau partial de salariati care au statut de persoane cu handicap (respectarea procentului minim de 30 % dintre salariati sa fie persoane cu handicap).
Daca vreti sa faceti o mica cercetare despre unitate protejata cu care intentionati sa colaborati, aveti o sectiune special destinata pe siteul [ link extern ] .
Trebuie sa fiti atent pe perioada colaborarii daca aceasta isi indeplineste obligatiile prevazute in autorizatia emisa de ANPH, emisa in caz contrar urmand sa rambursati integral facilităţile de care ati beneficiat.
Răspuns la discuția avocati
Daca, spre ex sunteti consilier juridic sustineti definitivatul in profesie si va prezentati direct la examenul de primire in profesie in calitate de avocat definitiv.
In ce faza sunteti de informare cu privire la accesul in profesie sau ati sustinut deja examenul si doriti sa va exercitati profesia?
Lecturati si dupa caz aprofundati Legea nr.51/1995 si statutul profesiei de avocat.
Răspuns la discuția promisiunea de vanzare/cumparare
Este evident vorba de o inselatorie, la care notarul face totul posibilul sa isi aduca aportul.
Asta este realitatea, nu inteleg de ce va speriati de casa de avocatura, poate gasiti un avocat bine pregatit care dejoaca tot planul.
Răspuns la discuția Contract prestari servicii
Normal nu
Dar poate participarea la seminariu, implica si alte servicii, iar in acest caz organizatorul trebuie sa achite o serie de taxe unitatii hoteliere sau inchirierea sali de conferinte etc.
Degeaba ai 100 inscrisi si nu vine nici-unul , prin acesata masura organizatorul isi asigura plafonul minim ptr acoperirea cheltuielilor.
Răspuns la discuția parola de yahoo furata
Ati fi avut o cale diplomatica sa rezolvati problema exact cu acel forum. Dar e bine ca ati recuperat-o , daca nu cumva a fost vorba doar de o ratacire de moment a parolei, pentru ca nu cred va lasa in continuare aceeasi parola.