Am beneficiat de o asigurare medicală privată, ca beneficiu al jobului (nu este menționată în contractul de muncă). Acum, ca urmare a suspendării contractului pentru concediul de creştere al copilului, mi s-a transmis că nu există o bază legală pentru menținerea abonamentului şi că trebuie să îl plătesc eu. Eu ştiu că atunci când se suspendă contractul, se suspendă drepturile de natură salarială. Este acest abonament un astfel de drept sau este un beneficiu şi pot beneficia în continuare de acesta? Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutor!
Am înscris copilul la un medic de familie la 2 săptămâni de la naştere. În urma a două consulturi nesatisfăcătoare, am decis să căutăm un alt medic de familie. Ştiu că există acele 6 luni în care trebuie să rămâi înscris la un medic de familie, dar nu există posibilitatea de a face această schimbare mai repede, mai ales în cazul unui bebeluş care are nevoie de vaccinuri şi consulturi? Am vreo bază legală să îmi exercit dreptul la sănătate pentru copilul meu în condițiile în care nu sunt mulțumită de serviciile medicului de familie? Vă mulțumesc pentru ajutor!
Am înțeles că indemnizația pentru concediul de maternitate (nu CCC) reprezintă 85% din salariul brut - se adaugă și bonurile de masă în acest salariu brut sau vorbim strict de suma din contract? De asemenea, suma rezultată este impusă ulterior vreunei impozitări sau reprezintă suma primită ca indemnizație?
Mulțumesc frumos pentru răspuns.