avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate gigigeorgescu

Activitate gigigeorgescu

Am gasit pe net ca returnarea produselor este reglementata foarte bine pentru persoane fizice - OUG 34/2015 si L449/2003

As dori sa stiu daca exista vreo reglementare legala a termenului maxim la care o SOCIETATE COMERCIALA poate cere returnarea produselor.
Plecam de la premisa ca aceasta societate este pe deplin indreptatita sa ceara retunarea produselor ( livrare gresita a produsului B in locul produsului A care a fost comandat initial)
Totusi , daca reclamatia vine la mai mult de 30 de zile, exista temei legal pentru a fi ignorata ?
Precizez ca nu exista contract intre parti, care sa reglementeze aceste detalii ( e vorba de o vanzare uzuala ) asa ca doar reglementarile legale ar trebui sa ne ghideze in rezolvarea litigiului

Ma gandesc ca totusi , nu poate cere returnarea si dupa 25 de ani de exemplu...
Locuiesc in apropierea unui restaurant care organizeaza periodic evenimente ( nunti, petreceri, etc) in special in weekend , pana la 2-4 dimineata, cu muzica data la maxim
Incercari succesive de a rezolva situatia prin Politie locala ,112 , Primarie au esuat si am inteles ca nu am alta cale decat de a-i ataca pe cale juridica incercand sa obtin o Hotarare Judecatoreasca prin care sa li se suspende activitatea.
M-am documentat si inteleg ca nu exista o legislatie care sa te protejeze explicit ( in Occident , ce fac ei e de neconceput ; la noi , functioneaza pt ca autoritatile nu isi fac datoria si chiar daca si-o fac , o fac ineficient pentru ca valoarea amenzii raportata la venituri e nesemnificativa )

Ma gandesc sa obtin suspendarea in 2 trepte :
Pasul 1 - Obtinerea unei Hotarari Judecatoresti prin care sa li se impuna programul de functionare pana la ora 22 ( pe baza legii 62- Liniste si ordine publica ) .
Cred ca macar asta se poate obtine ( Primaria nu se implica , spune ca ei doar inregistreaza programul declarat - ei doar iau la cunostinta ...)

Pasul 2- daca nu respecta Hotararea precedenta si continua sa creeze disconfort la ore tarzii ( dupa 22) , atunci cred ca facand dovada nerespectarii primei Hotarari , se paote cere suspendarea activitatii ca masura definitiva

3. Daca se ajunge pana aici , evident , trebuie sa inceteze pentru ca altfel activitatea ar fi neautorizata si ANAF ul poate actiona mai departe
Nu cred ca isi vor permite acest lux insa

Este fezabil acest scenariu ? este aici vreun avocat trecut printr-o experienta similara ?
Multumesc ! am citit si eu HG 128/94 ; vad ca nu se impune nicio limita de distanta ; restrictia se aplica doar cailor de acces si incintei unitatii de invatamant.
E vorba de un restaurant gard in gard cu scoala, scoala si restaurantul fiind aliniate pe o strada intens circulata. Nu cred ca situatia existenta se poate incadra in reglementarea acestei HG
Stiam ca exista o limita de distanta minima fata de unitati de invatamant pe care legea o impune pentru functionarea / autorizarea unei unitati de alimenatie publica care serveste si bauturi alcoolice. Ideea fiind ca elevii sa nu fie tentati de a pierde vremea in baruri - sau cam asa ceva.

Stie cineva daca mai e in vigoare aceasta restrictie si eventual care este actul normativ care o impune ?