avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bar / restaurant - mai exista limita de distanta fata ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bar / restaurant - mai exista limita de distanta fata de unitatile de invatamant?

Stiam ca exista o limita de distanta minima fata de unitati de invatamant pe care legea o impune pentru functionarea / autorizarea unei unitati de alimenatie publica care serveste si bauturi alcoolice. Ideea fiind ca elevii sa nu fie tentati de a pierde vremea in baruri - sau cam asa ceva.

Stie cineva daca mai e in vigoare aceasta restrictie si eventual care este actul normativ care o impune ?

Cel mai recent răspuns: gigigeorgescu , utilizator 22:05, 10 Mai 2017
Buna ziua,
Este vorba de HG 128/ 1994. Este in vigoare. ANPC-ul este institutia care controleaza respectarea acestui act normativ!

Numai bine!
Multumesc ! am citit si eu HG 128/94 ; vad ca nu se impune nicio limita de distanta ; restrictia se aplica doar cailor de acces si incintei unitatii de invatamant.
E vorba de un restaurant gard in gard cu scoala, scoala si restaurantul fiind aliniate pe o strada intens circulata. Nu cred ca situatia existenta se poate incadra in reglementarea acestei HG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala Ina82 Ina82 Care este distanta minima legala fata de unitatile de invatamant la care se pot comercializa bauturi alcoolice si tutun? Care este actul normativ care ... (vezi toată discuția)
Lege deschidere baruri/cafenele in apropierea scolilor. nicoleta vomvea nicoleta vomvea Buna ziua, Doresc sa imi deschid un mic bar/cafenea si spatiul pe care l-am gasit de inchiriat este in apropierea unei scoli (cca 50 m de scoala). Am ... (vezi toată discuția)
Se mai sanctioneazã amplasarea cârciumilor în apropierea scolilor? Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Buna ziua, Mai este valabila legea cu amplasarea carciumilor în apropierea institutiilor de invatamant? Cine poate lua masuri daca se incalca acele ... (vezi toată discuția)