avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se mai sanctioneazã amplasarea cârciumilor în ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se mai sanctioneazã amplasarea cârciumilor în apropierea scolilor?

Buna ziua,
Mai este valabila legea cu amplasarea carciumilor în apropierea institutiilor de invatamant?
Cine poate lua masuri daca se incalca acele prevederi?
Inspectoratele judetene pot lua masuri?
Consider ca problema abordata este foarte importanta atata timp cat elevii au o "alternativa" in a sta la baruri in loc sa fie la ore.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Florin Lucian Manolescu, Consultant managementul calitatii
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 12:07, 16 Noiembrie 2011
Da, legea este in vigoare ( HG 128/94 privind unele masuri pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare fizica si morala a elevilor si Legea 123/2008 pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar). Competenta este a protectiei consumatorului si a Ministerului Sanatatii, prin structurile subordonate.
Vă multumesc pentru răspuns...dar hg-ul invocat de dumneavoastră este pentru incinta institututiilor nu pentru cele amplasate în apropiere...va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege deschidere baruri/cafenele in apropierea scolilor. nicoleta vomvea nicoleta vomvea Buna ziua, Doresc sa imi deschid un mic bar/cafenea si spatiul pe care l-am gasit de inchiriat este in apropierea unei scoli (cca 50 m de scoala). Am ... (vezi toată discuția)
Legea 123/2008 privind comercializarea chipsurilor/snacksurilor in scoli dana.m dana.m Ce societăţi se supun acestei legi ? Cele care au un contract cu scoala lângă care au punct de lucru, sau srl care au punct de lucru pe lângă scoli ... (vezi toată discuția)
Bar / restaurant - mai exista limita de distanta fata de unitatile de invatamant? gigigeorgescu gigigeorgescu Stiam ca exista o limita de distanta minima fata de unitati de invatamant pe care legea o impune pentru functionarea / autorizarea unei unitati de alimenatie ... (vezi toată discuția)