avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Activitate ancaturnea

Activitate ancaturnea

Buna ziua,
Prin ce forme legale isi poate vinde un pictor tablourile facute de el? Pot fi considerate venituri din drepturi de autor? atunci va trebui sa faca un contract cu fiecare persoana fizica la care vinde? ce fel de contract se face? Daca pe langa tablouri mai face si diverse obiecte decorative
de exemplu globuri, suport de lumanari, pot fi incadrate tot ca si venituri din drepturi de autor sau ar trebui sa isi faca un PFA?
Va multumesc.
Buna ziua, pentru tablourile vandute catre o persoana fizica este nevoie si de un contract? in baza sumelor de pe contracte se va face declaratia unica?
si nu va fi o problema ca administratorul nu presteaza doar munca administrativa ci va fi sofer? nu va fi o preoblea ca nu va fi remunerat?

Buna ziua,
Tin contabilitatea la o firma de taxi la care asociatul unic este si administrator (denumit prin actul constitutiv) , contract de adminisrare nu are, dar are CIM pentru functia de sofer taxi. Urmeaza sa mai achizitioneze inca un autoturism si sa angajeze inca o persoana pentru sofer taxi si ar dori sa isi incheie contractul lui de munca si sa ramana doar administrator dar fara remuneratie. Stiu ca administratorul are dreptul de a lucra, dar in acest caz este posibil sa continue sa lucreze zilnic pe taxi, eventual cu un contract de administrare dar fara remuneratie(doreste fara remuneratie ca sa nu mai plateasca contributii)?
Buna ziua,
Vreau sa tin contabiliatatea la o firma de taxi, am descarcat programul saga dar nu stiu ce trebuie sa aleg la "casa de marcat" , aparatul folosit pe masine este taximetru microsif 03. E cineva care foloseste saga si sie sa imi spuna ce ar trebui sa aleg?
Multumesc!