avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaM89

Activitate AndreeaM89

Multumesc mult pentru raspunsuri. Stiti cumva cu cat se impoziteaza acele fonduri (plati) de la parteneri? Sa zicem ca ei imi trimit in contul firmei 10.000 de euro pentru a le face un proiect. Cu cat se impoziteaza aceasta suma?
Buna ziua,
am tot cautat informatii dar niciunde nu gasesc ceva mai detaliat. Doresc sa imi deschid un SRL , FARA angajati in domeniul IT ( jocuri pe mobil/jocuri video). Eu, prin intermediul cunostintelor si a freelancerilor voi dezvolta jocuri video/pe mobil .
Stiu de cei 3% impozit din cifra de afaceri pe care trebuie sa ii platesc dar am cateva intrebari:
1. Daca primesc o investitie de la o alta companie pentru a sponsoriza un proiect, platesc taxe pentru aceasta suma? Care este procentul?
2. Eu ca detinator al acestui SRL pot avea access la "banii companiei " oricand sau doar la final de an? ( Ma refer la orice suma nu doar la profit.)
3. Sa zicem ca am in contul business 90.000 de Euro si vreau sa scot 50.000 sa imi cumpar un apartament? Cum se procedeaza? Imi dau seama ca nu e asa usor. Cum se impoziteaza aceasta suma?Am voie sa folosesc "banii companiei" in scop personal?
4. In cazul unei asemenea SRL cu acest tip de activitate este de preferat sa platesc TVA sau nu?
5.Daca nu imi platesc mie insami salariu,(deci nimeni nu va avea salariu) mai platesc CAS, CASS si restul?

Va multumesc mult.
Buna ziua,
Sotul meu este strain si tocmai a primit permisul de sedere temporara. Acum urmeaza sa mergem la Fisc sa platim asigurarea medicala si sa completam dosarul cu adeverinta de asigurat.
1. Daca are asigurare medicala in sistem privat (la o companie internationala) este absolut necesar sa mai platesca si la noi la CNAS? Din pacate am uitat sa-i intreb azi pe cei de la Imigrari. Este aceasta o conditie obligatorie pentru dosarul lui?
2. Mai mult decat atat, suntem obligati sa platim din start pentru 6 luni?
3. Daca eu nu lucrez si nici nu sunt asigurata in Romania pot sa fiu trecuta ca co-asigurat pe asigurarea lui?
Multumesc.
Buna ziua,
Acum cateva zile am trimis un e-mail unei avocate, cerandu-i cateva informatii despre o situatie de care trebuie sa ma ocup in tara cu gandul ca atunci cand ma voi intoarce in tara sa ne vedem la o sesiune de consultanta propriu-zisa.
Dupa 2 intrebari si cateva emailuri, ma trezesc ca imi cere sa platesc 300 de Lei onorariu pentru consultanta.
NU mi-a comunicat niciodata ca aceste emailuri reprezinta de fapt serviciul de consultanta. NU mi-a comunicat onorariul de la inceput, in sensul ca nu s-a asigurat nicicum ca eu inteleg ca ea se asteapta sa o platesc.
Cel mai important, NU am semnat absolut nimic, nu am semnat contract de prestari servicii/consultanta juridica.
DA, am spus in e-mail ca am nevoie de ajutor specializat, dar din moment ce n-a mentionat nimic de onorariu sau de faptul ca ea considera ca asta e consultanta mi-a dat de inteles ca asta e doar o discutie care poate duce la angajarea ei de catre mine la un moment da.

Sincer, ce m-a enervat la culme este suma pe care a cerut-o pentru 2 intrebari pe care i le-am pus. Asta o fi onorariul ei pe ora, dar pentru 2 intrebari prin e-mail? Daca avea onorariul de 3000 de Lei? Nu e cam dubios ca nu se asigura ca omul stie ca trebuie sa o plateasca? Eu nu sunt avocata, sunt neica X care pune o intrebare si atat.
Si apoi ce siguranta am eu ca mi da chitanta sau ca e chiar cine spune, asa poate sa-mi trimita 100 de emailuri cerandu-mi sute de lei.
In momentul asta mi se pare mai eficient sa o ignor pur si simplu decat sa ma bag in discutii. Daca incep sa vorbesc cu ea despre bani inseamna ca, indirect, accept faptul ca trebuie sa o platesc.
Nici nu-mi stie numele din buletin, in momentul asta suntem X si Y discutand prin e-mail, ca dovada a faptului ca nu a procedat intocmai ok.

Cat de indreptatita este aceasta avocata sa-mi ceara suma aceaa de bani si cat de "obligata" sunt eu sa o platesc?
Se considera emailurile noastre vreun fel de contract verbal si daca da, ce valoare are?
Daca o ignor pur si simplu, ce se poate intampla?

Multumesc
Hm, In Indonezia nu exista "alocatie" sau indemnizatie de crestere a copilului, si noi suntem straini aici, nu avem drept la ajutoare din partea guvernului, ajutoare care nu exista nici pentru localnici. Plus, copilul va fi cetatean roman. Asadar, cred ca adeverinta asta nu prea are sens.
Va multumesc
Va multumesc pentru raspuns.
Ce inseamna "document care sa ateste ca nu beneficia de asa ceva in Indonezia."? Ca nu beneficiza de ce anume? Va referiti la faptul ca copilul nu va beneficia de alocatie in Indonezia, pentru asta imi trebuie document?
"tara de domiciliu" inseamna Indonezia sau tara unde s-a nascut sotul si unde are domiciul permanent?

Buna ziua,
Sunt casatorita cu un cetatean strain si amandoi locuim in Indonezia. In cateva luni voi naste, dar o voi face in Romania.
* De ce acte am nevoie din partea sotului care nu are nici cetatenie, nici rezidenta in Romania si care va continua sa locuiasca in Indonezia pentru inca cateva luni, datorita jobului pe care-l are?

Din cate am vazut, acestea sunt Actele necesare la obtinerea alocatiei de stat pentru copii:
- Cerere tip;
- Certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita alocatia de stat - copie si original;
- Buletin (carte) de identitate pentru unul dintre parinti (cel care solicita sa fie titularul alocatiei) in original si copie;
- Dosar cu sina.
Alte acte solicitate dupa caz
- Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are domiciliul in localitatea unde celalat parinte va depune dosarul
- Certificat de casatorie;

*** Aceasta deverinta privind domiciliul imi da batai de cap. Se obtine din Indonezia, apoi se supralegalizeaza ca sa o pot folosi in Romania?
*** Pot scapa de toata treaba asta cu actele din partea sotului daca imi face o procura prin care imi da dreptul sa-l reprezint atunci cand vine vorba de orice legat de copilul nostru?
Poate sa-mi spuna cineva clar, care sunt conditiile pentru o situatie ca a mea?

Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.
Mai am o intrebare. Vad ca trebuie si certificatul de casatorie si dovada domiciliului celuilalt parinte. Ce trebuie sa fac daca sotul meu este de origine straina, si momentan noi locuim in Indonezia, iar el va fi cu mine doar pentru 1 luna atunci cand voi naste, dupa aceea trebuie sa plece inapoi la munca. Ce acte imi trebuie din partea lui in conditiile acestea, ca sa pot avea dosarul complet pentru alocatie?
Multumesc
Buna ziua,

In cateva luni trebuie sa nasc si m-am decis sa merg in Romania pentru asta. Acum, eu n-am mai locuit in Romania de vreo 5 ani, am lucrat si locuit in Asia (diferite tari). Nu mai stiu exact care sunt legile si nici ce drepturi am in situatia de fata.
Daca momentan nu lucrez si vreau sa ma intorc in Romania pentru cel putin 1-2 ani, exista vreun ajutor sau ceva de care as putea beneficia pentru cresterea copilului?
Presupun ca copilul meu va avea dreptul la alocatia lunara, dat fiind faptul ca va fi cetatean roman?

Va multumesc
Buna ziua,

Eu si sotul meu ne gandim sa infiintam o firma cu sediul si activitatea in Romania. Sotul meu este de origine straina si NU are inca resedinta in Romania pentru ca noi locuim in strainatate de cand ne-am cunoscut pana in acest moment.
As dori sa stiu:
1. Ce trebuie sa fac ca sa poate figura si el ca partener/co-founder al acestei viitoare companii? Are nevoie de resedinta mai intai ? Nu e vorba de situatia:" investitor strain" ci pur si simplu de o afacere in familie.
2. Ar fi mai usor cumva daca pur si simplu eu as fi detinatoarea companiei si el ar figura ca angajat? Are nevoie de resedinta mai intai sau putem incepe demersurile si mai inainte? Procedurile sunt diferite?

Daca aveti alte informatii suplimentare va rog sa mi le comunicati. Va multumesc :)