avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Sunt obligata sa platesc onorariul unui avocat cu care ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Sunt obligata sa platesc onorariul unui avocat cu care nu am semnat niciun contract de consultanta?

Buna ziua,
Acum cateva zile am trimis un e-mail unei avocate, cerandu-i cateva informatii despre o situatie de care trebuie sa ma ocup in tara cu gandul ca atunci cand ma voi intoarce in tara sa ne vedem la o sesiune de consultanta propriu-zisa.
Dupa 2 intrebari si cateva emailuri, ma trezesc ca imi cere sa platesc 300 de Lei onorariu pentru consultanta.
NU mi-a comunicat niciodata ca aceste emailuri reprezinta de fapt serviciul de consultanta. NU mi-a comunicat onorariul de la inceput, in sensul ca nu s-a asigurat nicicum ca eu inteleg ca ea se asteapta sa o platesc.
Cel mai important, NU am semnat absolut nimic, nu am semnat contract de prestari servicii/consultanta juridica.
DA, am spus in e-mail ca am nevoie de ajutor specializat, dar din moment ce n-a mentionat nimic de onorariu sau de faptul ca ea considera ca asta e consultanta mi-a dat de inteles ca asta e doar o discutie care poate duce la angajarea ei de catre mine la un moment da.

Sincer, ce m-a enervat la culme este suma pe care a cerut-o pentru 2 intrebari pe care i le-am pus. Asta o fi onorariul ei pe ora, dar pentru 2 intrebari prin e-mail? Daca avea onorariul de 3000 de Lei? Nu e cam dubios ca nu se asigura ca omul stie ca trebuie sa o plateasca? Eu nu sunt avocata, sunt neica X care pune o intrebare si atat.
Si apoi ce siguranta am eu ca mi da chitanta sau ca e chiar cine spune, asa poate sa-mi trimita 100 de emailuri cerandu-mi sute de lei.
In momentul asta mi se pare mai eficient sa o ignor pur si simplu decat sa ma bag in discutii. Daca incep sa vorbesc cu ea despre bani inseamna ca, indirect, accept faptul ca trebuie sa o platesc.
Nici nu-mi stie numele din buletin, in momentul asta suntem X si Y discutand prin e-mail, ca dovada a faptului ca nu a procedat intocmai ok.

Cat de indreptatita este aceasta avocata sa-mi ceara suma aceaa de bani si cat de "obligata" sunt eu sa o platesc?
Se considera emailurile noastre vreun fel de contract verbal si daca da, ce valoare are?
Daca o ignor pur si simplu, ce se poate intampla?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
AndreeaM89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sunrunner , utilizator 22:39, 13 Ianuarie 2018
Era normal sa va informeze cat este onorariul pe ora sau pe lucrare si apoi sa treceti la treaba.
Ignorati-o si vedeti ce se va intampla, noi nu avem de unde sa stim cum va actiona/reactiona dna avocat.
Dar poate i-ati cerut doar un sfat in calitate de prietena. ;-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente avocat -> client cer_pareri cer_pareri Buna ziua, Avocatul trebuie sa-i dea clientului actele ce tin de dosar (cereri, sentinte etc) sau doar sa-l informeze despre existenta lor? Daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Cat costa actionarea in judecata a unui restantier? presedinte_bloc presedinte_bloc Buna ziua. La noi in bloc sunt in jur de 15 restantieri iar suma totala se ridica la aproximativ 40.000 RON. 2 dintre ei au sume destul de mari in jur de ... (vezi toată discuția)
Oferta reala de plata Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am urmatoarea problema: Clientula fost somat prin executor sa achite in x zile suma de .... reprezentand debitul asa cum a fost stabilit prin hotarare ... (vezi toată discuția)