Buna ziua,
Acum cateva zile am trimis un e-mail unei avocate, cerandu-i cateva informatii despre o situatie de care trebuie sa ma ocup in tara cu gandul ca atunci cand ma voi intoarce in tara sa ne vedem la o sesiune de consultanta propriu-zisa.
Dupa 2 intrebari si cateva emailuri, ma trezesc ca imi cere sa platesc 300 de Lei onorariu pentru consultanta.
NU mi-a comunicat niciodata ca aceste emailuri reprezinta de fapt serviciul de consultanta. NU mi-a comunicat onorariul de la inceput, in sensul ca nu s-a asigurat nicicum ca eu inteleg ca ea se asteapta sa o platesc.
Cel mai important, NU am semnat absolut nimic, nu am semnat contract de prestari servicii/consultanta juridica.
DA, am spus in e-mail ca am nevoie de ajutor specializat, dar din moment ce n-a mentionat nimic de onorariu sau de faptul ca ea considera ca asta e consultanta mi-a dat de inteles ca asta e doar o discutie care poate duce la angajarea ei de catre mine la un moment da.
Sincer, ce m-a enervat la culme este suma pe care a cerut-o pentru 2 intrebari pe care i le-am pus. Asta o fi onorariul ei pe ora, dar pentru 2 intrebari prin e-mail? Daca avea onorariul de 3000 de Lei? Nu e cam dubios ca nu se asigura ca omul stie ca trebuie sa o plateasca? Eu nu sunt avocata, sunt neica X care pune o intrebare si atat.
Si apoi ce siguranta am eu ca mi da chitanta sau ca e chiar cine spune, asa poate sa-mi trimita 100 de emailuri cerandu-mi sute de lei.
In momentul asta mi se pare mai eficient sa o ignor pur si simplu decat sa ma bag in discutii. Daca incep sa vorbesc cu ea despre bani inseamna ca, indirect, accept faptul ca trebuie sa o platesc.
Nici nu-mi stie numele din buletin, in momentul asta suntem X si Y discutand prin e-mail, ca dovada a faptului ca nu a procedat intocmai ok.
Cat de indreptatita este aceasta avocata sa-mi ceara suma aceaa de bani si cat de "obligata" sunt eu sa o platesc?
Se considera emailurile noastre vreun fel de contract verbal si daca da, ce valoare are?
Daca o ignor pur si simplu, ce se poate intampla?
Multumesc
Cel mai recent răspuns:
Sunrunner , utilizator
22:39, 13 Ianuarie 2018