avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... oferta reala de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

oferta reala de plata

Am urmatoarea problema:
Clientula fost somat prin executor sa achite in x zile suma de .... reprezentand debitul asa cum a fost stabilit prin hotarare definitiva si irevocabila, precum si cheltuieli de executare in suma de 900 Ron.
Am facut oferta reala de plata, prin intermediul aceluiasi executor, am aflat ca trebuie sa mai platesc si un onorariu de succes executorului (succes ca ce? :-/ ca am fost eu de buna credinat nu?) si am primit un raspuns de la avocatul creditorului prin care ma informeaza ce trebuie sa platesc:
- x - suma reprezentand debitul
- 2600 RON cheltuieli de executare (au crescut intr-o saptamana cheltuielile de la 900 la 2600 RON :O)
-z - onorariu de avocat

Cum este posibil ca intr-o saptamana, avandu-se in vedere deplina disponibilitate a noastra de a plati sa creasca cheltuielile de executare de 3 ori?
Intr-o discutie telefonica avuta cu avocatul creditoarei am aflat ca onorariul cerut de acesta se refera la tot procesul.
Ce ma sfatuiti sa fac! s-a mai confruntat cineva cu acest gen de executare (ma refer la cererile ulterioare somatiei de plata) recunosc ca acum am primit prin mail aceasta hartie si inca nu am apucat sa o gandesc la rece, deocamdata sunt intrigata si plina de nervi
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 19:01, 7 Noiembrie 2006
cred au si ei dreptul la onorariu de succes - am vazut in ofertele birourilor de executori - dar in acest caz nu se justifica
in fond n-a facut nici_un demers...
o sa-l sun pe executorul meu maine sa-ntreb...dac-o vrea sa-mi rasunda la asa ceva...
Mersi mult! Daca afli ceva te rog zi-mi. Oricum d-l executor mi-a spus ca valoare onorariului e cea stabilita de Min Justitiei respectiv 10% din valoarea creantei de recuperat. Cam al naiba nu? :)):O
Sincer nu ma deranjeaza atat de tare onorariu de succes, cat marirea colosala a cheltuielilor de executare, in conditiile in care noi am actionat cu buna-credinta, precum si onorariul avocatului care la fel... ok
avand in vedere faptul ca al dumneavoastra client a fost decazut in pretentii - vezi hot jud definitiva si irevocabila, si nici dupa comunicarea ei nu si-a indeplinit obligatia, s-a trecut la executarea silita.
asa ca este justificat onorariul executorului judecatoresc. datorita lui ati consemnat suma, in urma somatiei acestuia. :D
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2006
romibaro, utilizator
ok, dar marirea de aproape 3 ori a cheltuielilor de executare e normala, intr-o saptamana?!:O#-o
Stie cineva in baza carui act normativ se calculeaza aceste chletuieli?
Ordin nr. 2848 din 25/10/2004
aici gasesti si minim si maxim

Alte discuții în legătură

Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)