avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate Yola12

Activitate Yola12

Buna ziua. As avea și eu o nevoie de câteva îndrumări. Mama a moștenit de la bunicul teren intravilan și extravilan. Mama mai are încă 4 frați care beneficiază de acest teren. Cum pot întra în posesia părții cuvenite mamei mele?Mai menționez ca mama mea a murit acum 6 ani.
Am nevoie de un avocat care sa ma reprezinte în instanta? Dacă da, care sunt cheltuielile aferente aproximative? Orice sfat e binevenit.
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Succesiune fara sora vitrega
Mulțumesc de rapsuns. Noi putem deschide succesiunea fara ea? Nu stim cum sa dam de ea, nici macar cum o cheama.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Sigur ca da. Si ea are dreptul la succesiune.
dvs. va revine sarcina sa o cautati.

Buna ziua. Suntem 4 frati care locuim in casa tatalui care a decedat de 3 ani. Noi stim ca el mai are fiica recunoscuta dintr-o casnicie anterioara, dar nu stim cine e si nici cum o putem gasi. Daca dorim sa deschidem succesiunea cum se va proceda? Va avea si ea dreptul, cine o va cauta? Mulțumesc.
Buna ziua. As dori sa va prezint o situatie, poate ma puteti ajuta cu un raspuns. Parintii nostri au decedat amandoi,tatal de doar 3 luni. In urma lor am ramas 4 frati si inca unul din partea tatalui din alta casatorie (despre care nu stim nimic, dar este recunoscut de acesta). Intrebarea mea este daca noi 4 mergem in termen de 6 luni (sau 1 an nu mai stiu) sa declaram la notar ca acceptam mostenirea, fratele vitreg isi poate pierde altfel partea ca mostenitor prin renuntare tacita? Multumesc.
Discuție Succesiune
Buna ziua. Am o nelamurire daca ma puteti ajuta. Am inteles ca daca succesiunea se face in termen de 2 ani de la deces suntem scutiti de plata impozitului. La noi a decedat de curand tatal (mama fiind decedata de cativa ani).Problema este ca proprietari de drept sunt parintii lui( tatal nostru nu a facut la momentul respectiv succesiunea dupa ei). Deci noi acum trebuie sa facem atat dupa bunici cat si dupa parinti.Mai beneficiem de scutirea impozitului in acest caz? Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Stimulent 1500 ron casatorie
Pentru Bucuresti ma intereseaza
Buna ziua. Am citit un articol ca ar fi fost aprobat ieri proiectul care prevede acordarea de 1500 ron la casatorie? Daca avem cununie sambata aceasta beneficiem de acesti bani si daca da unde si cui de adresam? Multumesc frumos.