avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Am o nelamurire daca ma puteti ajuta. Am inteles ca daca succesiunea se face in termen de 2 ani de la deces suntem scutiti de plata impozitului. La noi a decedat de curand tatal (mama fiind decedata de cativa ani).Problema este ca proprietari de drept sunt parintii lui( tatal nostru nu a facut la momentul respectiv succesiunea dupa ei). Deci noi acum trebuie sa facem atat dupa bunici cat si dupa parinti.Mai beneficiem de scutirea impozitului in acest caz? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:08, 1 Mai 2018
da, trebuie dezbatute toate mostenirile incepand cu bunicii, beneficiati de scutirea de impozit pentru fiecare din mostenirile pe care le dezbateti in termen de 2 ani calculat de la data decesului autorului fiecarei succesiuni.
La dezbaterea succesiunii bunicilor, da, platiti.
La dezbaterea succesiunii după tata, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe intrebari despre dezbatere succesiune elenoc elenoc Buna ziua, suntem 3 surori, tata decedat in ianuarie 2004, mama in august 2017. Au fost casatoriti 43 de ani, pana a survenit decesul tatalui. Actele de ... (vezi toată discuția)
Succesiunea cu unul din parinti in viata este obligatorie prin lege ? Avatar10 Avatar10 Buna seara! Tatal meu a decedat anul trecut. Mama este inca in viata si suntem 2 frati.. Intrebarea este daca este obligatoriu prin lege sa facem succesiunea ... (vezi toată discuția)
Termen succesiune georgetadiaconu georgetadiaconu in cat timp trebuie dezbatuta succesiunea,daca tata a decedat acum 4 ani,iar mama,anul trecut,dupa tata nu s-a dezbatut,sunt 4 mostenitori si cat timp exista ... (vezi toată discuția)