avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate bluhm

Activitate bluhm

Buna ziua,
Exista vreo prevedere legala care sa acorde drepturi banesti copiilor mostenitori ai unor persoane decedate ce au beneficiat de indemnizatii conform legii 189/2000 ?
In cazul meu mama decedata a beneficiat de indemnizatie lunara ca refugiat din Bucovina conform art.1 litera C, iar tata conform art 1.1 litera D ca victima a persecutiei.
Mentionez faptul ca parintii primeau indemnizatia fiind pensionari, situatie in care ma aflu si eu acum.
Va multumesc.
As dori sa aflu daca in cazul pensiei anticipate partial, chiria incasata pentru un apartament este considerata venit suplimentar si daca poate afecta continuitatea pensiei ca in cazul unui cntract de munca.
Va multumesc
Am avut un cabinet medical ca PFA pe care l-am inchis in ianuarie 2016.Atunci am primit de la ANAF o decizie de impunere cu zero sume de acitat, inclusiv la CASS. E legal ca in august 2017 sa imi solicite diferente de acitat pentru CASS pe 2012 desi pana in 2016 am platit toate sumele stabilite chiar de ANAF?
Multumesc.
Buna ziua,
Exista vreo lege care sa reglementeze acordarea cumulata a indemnizatiei de somaj si a salariilor compensatorii ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie somaj
Multumesc pentru raspuns. As dori sa aflu un articol de lege referitor la cumularea salariilor compensatorii cu ajutorul de somaj.
Daca de la data concedierii se primesc lunar 20 de salarii compensatorii (in acest timp intreprinderea retine din salar si vireaza catre stat impozitul si CASS), pot in primele 12 luni de la concediere sa beneficiez si de indemnizatia de somaj? Daca as solicita somajul le expirarea celor 20 de luni cu salarii compensatorii, as depasi cele 12 luni de a data concedierii, perioada in care aceasta poate fi solicitata.
Multumesc.