Buna ziua. Am niste nelamuriri legate de urmarea unui doctorat, poate ma ajuta cineva cu cateva raspunsuri:
1. Eu am terminat facultatea de Limbi si Literaturi Straine, urmata de master pe Comunicare si Publicitate, in baza acestora ma pot inscrie la un doctorat pe limbi straine? Sau sunt conditionata sa ma duc in domenuil in care am facu masterul? Obiectivul meu este sa pot preda engleza (sau in engleza) la nivel universitar, sau pre-universitar.
2. Ma pot titulariza direct cu doctoratul sau mai trebuie sa urmez cursurile modulelor psihopedagogice?
Eu sunt traducator si interpret autorizat de foarte putin timp si astazi am fost sunata pentru a interpreta la o sectie de politie. Dupa ce am terminat, mi s-a spus ca trebuie sa fac un referat de interpretare/traducere, care este model tip si sa ma duc maine cu el, sa il inregistreze ca sa poata sa ma plateasca. Asta mi-a spus procurorul, deci s-ar putea sa fie ceva legat si de instanta. Cand am intrebat exact cum trebuie facut, mi s-a spus ca gasesc eu pe internet.
Problema este ca eu nu am mai facut asa ceva, nu stiu ce este si nu gasesc nimic despre asta pe net.