avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Activitate Kase

Activitate Kase

RCA CITY INSURANCE!
Bună ziua!Pentru cine mai are această poliță valabila ,mai poate circula cu aceasta,? sau este nevoie de o altă poliță? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Tras pe sfoara?
Mulțumesc frumos, pentru răspuns.
Da asa este. Dar după decesul acestora am o rezerva sucesorala(în legislația romana). Sora nu are cumva sa mi plătească niște sume de bani? Cum se stabileste valoarea acestor sume?, în instanta? La una din case am muncit (am documente care atesta acest lucru). Dacă cunoașteți detalii va rog sa mi precizați toate detaliile.
Va multumesc!

raluk0207 a scris:

Da, și este decizia părinților dvs.
Bunurile sunt proprietatea lor și legal, nu au obligația să vă lase ceva.

Asta în primul testament. În al 2 - nimic.

raluk0207 a scris:

Păi din moment ce veti primi acareturile, nu veti fi dezmostenit.
"Dezmostenit " erați daca nu primeati nimic.

Bună ziua. După aproape 4 va pot da răspunsul. Părinții doresc sa facă un testament în care mi se da câteva acareturi, printre care și o casa, după care vor merge probabil la același notar și vor face un alt testament(adevăratul testament)-in care se intenționează sa fiu dezmostenit.

raluk0207 a scris:

Asa si? Dacă are copii, ce?
Va dau un sfat: nu mai plecați urechea la prieteni.

Buna ziua!!!Asa cum am spus si acum cateva lunii,sora mea are nepoții.Unul in febroarie,iar altul in noiembrie 2017,dar nu recunoaște nimic
Buna ziua!Asa cum am spus si acum cateva luni,sora mea are intr-adevar un copil,dar nu recunoaște.
In Romania s-au înmulțit cei care nu au nici o preocupare,stau la diverse baruri,nu au nici o sursă de venit,trăiesc din salariul sau pensia părinților,consuma alcool,chiar si droguri,si se iau de tine fara macar sa te cunoasca.Este foarte grav ce se intampla in tara asta.Politia parca este de partea infractorilor,golanilor.Cand te plângi de anumite situatii,se uita la tine in gol.Deci in concluzie-cand ai dreptul sa folosesti asa ceva (spray paraliz sau electrosoc?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu este asa, pentru ca fapta sa indeplineasca conditiile de tipicitate ale infractiunii prevazute de art. 372 c.p. trebuie ca faptuitorul sa poarte fara drept, dispozitivul pentru socuri electrice la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun

Răspuns la discuția Donatia
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara
Revocarea o poate face DOAR in conditiile art. 1023 si pentru motivele de acolo.
Revocarea donaţiei, Cazuri
Donaţia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri:
a) dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat;
b) dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de donator;
c) dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei.
Daca nu puteti dovedi ca exista unul din motivele de mai sus atunci NU VA APUCATI ca pierdeti bani degeaba.

Multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Donatia
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara
Se poate revoca in conditiile art. 1023 C.Civ.
Se poate micsora in anumite conditii la dezbaterea succesiunilor.

Este vorba de un teren agricol.Mai am un frate ,ambilor ni s-a teren agricol.Mie mai puțin cu aprox 2.70ha.Am inteles ca mi sa încălcat rezerva sucesorala.Si totusi se anuleaza la judecătorie?Am inteles ca este nevoie de probe puternice pentru a se revoca.Multumesc pentru raspuns.