avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tras pe sfoara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tras pe sfoara?

Buna ziua? Sunt nelamurit intr_o problema juridica si as fi nespus de bucuros daca as fii lamurit legat de acest aspect.Eu momentan lucrez in strainatate,ca asistent medical.Zilele trecute am fost sunat de parintii mei sa vin in tara ca vor sa faca actele pentru mostenire.Este vorba de douo case ,si altele.Eu mai am o sora.Parintii mi-au spus ca vor o casa sa mi-o dea mie iar cealalta surorii mele.Eu am casa aici dar nu inseamna ca nu doresc acea casa care mi se da mostenire.Eu la inceput am fost un pic surprins,si oarecum suspicios,am mirosit ca ceva nu este in regula.Suspiciunea sa confirmat.Zilele trecute am fost sunat de un prieten din tara,sa-mi spuna ca sora mea are un copil de cateva luni.Acest lucru parintii mei mi l-au ascuns.Mai exact se urmareste urmatorul lucru.Eu sa fiu trecut in acte cu numele ,dar casa sa apartina nepotului de sora ,adica tot surorii mele.Mai exact sora sa aibe ambele case.Nu stiu nu ma pricep se poate asa ceva?Ce se urmareste defapt?Se poate ca eu sa fiu trecut in acte iar casa sa apartina nepotului de soara?Cum imi recomandati sa procedez?Cum ma pot apara?Ce se urmareste defapt?Astept raspunsuri de la persoane care cunosc legislatia juridica ,si care vor sa ma ajute.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kase , utilizator 12:51, 1 Noiembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
vor sa faca actele pentru mostenire

Nu au ce acte de mostenire sa faca la care sa fiti prezent. Testament daca vor sa faca, e treaba lor , nu trebuie sa fiti prezent, iar de mostenit, mosteniti dupa decesul parintilor, atunci vb de mostenire.
Daca vor sa va imparta casele din timpul vietii, va pot dona de acum dupa cum doresc.
Nu exista variant asa fiti trecut cu numele.
daca se fac acte unde sa fiti chemat, cititi ce semnati, iar daca nu intelegeti intrebati notarul, mergeti cu un avocat..

Când veniți in tara, cautati-va un avocat si mergeți însoțit de acesta la notar .
Spun ca vor sa faca testament,sau ceva de genu asta,s-au contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.In nici un caz donatie.Sa ma scuzati ca nu va furnizez informatiile exact.In tara parintii spuneau ca nu pot da surorii mele ambele case,(nu in sensul ca nu ar vrea ,legislatia juridica nu le permite acest lucru.Iar acum avand un nepot,incearca sa faca o mica mizerie.
1. De unde stiti ca asta se urmareste? Doar pentru ca v-a spus acel prieten?
2. Copilul minor nu poate semna acte de dispozitie (donatie/vanzare cumparare). Deci presupunand ca asta se urmareste, va fi nevoie de o curatela din partea instantei, prin care este desemnata o alta persoana majora care sa il reprezinte la semnare.
3. Cand o sa mergeti la notar cititi doate documentele si intrebati notarul, daca aveti neclaritati. Nu trebuie sa fi absolvit dreptul ca sa intelegeti ca bebeficiarul sunteti dvs sau acel copil.
Dupa mine, prietenul nu prea cunoaste ce va spune. juridic, nu conteaza pe numele cui fac acele acte, ca al surorii, ca al nepotului, ca al amandurora, nu e nicio diferenta. Cum nu e diferenta nici intre donatie si o vanzare fara plata pret. Mai ales cu intretinere.
V-as da o parere, dar nu cunosc absolut nimic.
Vorbiti cu parintii, vedeti ce vor, cereti drafturile actelor si apoi vorbiti cu un avocat. Asa, n-avem pe ce ne da cu parerea.

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)