avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tras pe sfoara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tras pe sfoara?

Buna ziua? Sunt nelamurit intr_o problema juridica si as fi nespus de bucuros daca as fii lamurit legat de acest aspect.Eu momentan lucrez in strainatate,ca asistent medical.Zilele trecute am fost sunat de parintii mei sa vin in tara ca vor sa faca actele pentru mostenire.Este vorba de douo case ,si altele.Eu mai am o sora.Parintii mi-au spus ca vor o casa sa mi-o dea mie iar cealalta surorii mele.Eu am casa aici dar nu inseamna ca nu doresc acea casa care mi se da mostenire.Eu la inceput am fost un pic surprins,si oarecum suspicios,am mirosit ca ceva nu este in regula.Suspiciunea sa confirmat.Zilele trecute am fost sunat de un prieten din tara,sa-mi spuna ca sora mea are un copil de cateva luni.Acest lucru parintii mei mi l-au ascuns.Mai exact se urmareste urmatorul lucru.Eu sa fiu trecut in acte cu numele ,dar casa sa apartina nepotului de sora ,adica tot surorii mele.Mai exact sora sa aibe ambele case.Nu stiu nu ma pricep se poate asa ceva?Ce se urmareste defapt?Se poate ca eu sa fiu trecut in acte iar casa sa apartina nepotului de soara?Cum imi recomandati sa procedez?Cum ma pot apara?Ce se urmareste defapt?Astept raspunsuri de la persoane care cunosc legislatia juridica ,si care vor sa ma ajute.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kase , utilizator 12:51, 1 Noiembrie 2020
Da asa este. Dar după decesul acestora am o rezerva sucesorala(în legislația romana). Sora nu are cumva sa mi plătească niște sume de bani? Cum se stabileste valoarea acestor sume?, în instanta? La una din case am muncit (am documente care atesta acest lucru). Dacă cunoașteți detalii va rog sa mi precizați toate detaliile.
Va multumesc!

raluk0207 a scris:

Da, și este decizia părinților dvs.
Bunurile sunt proprietatea lor și legal, nu au obligația să vă lase ceva.

Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2020
Kase, utilizator
aveati aceeasi nelamurile in 2017, acuma o luati su subiectul de la inceput ?
parintii nu au de ce sa faca 7 testamente, daca votiau sa ii dea surorii, au incheiat actul pana acum.

Apasati pe raspunde, nu mai citati inutil mesaje anterioare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezerva dvs succesorala este jumătate din cota legală. Dacă aveți doar o singură sora, înseamnă 1/4.
În cazul în care bunurile care v-au fost lasate prin testament satisfac din punct de vedere valoric rezerva dvs succesorala, nimeni nu trebuie să vă mai dea nimic.
Valoarea se va stabili printr-un raport de evaluare, întocmit de un expert evaluator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
raluk0207, utilizator
Mulțumesc frumos, pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)