avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tras pe sfoara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tras pe sfoara?

Buna ziua? Sunt nelamurit intr_o problema juridica si as fi nespus de bucuros daca as fii lamurit legat de acest aspect.Eu momentan lucrez in strainatate,ca asistent medical.Zilele trecute am fost sunat de parintii mei sa vin in tara ca vor sa faca actele pentru mostenire.Este vorba de douo case ,si altele.Eu mai am o sora.Parintii mi-au spus ca vor o casa sa mi-o dea mie iar cealalta surorii mele.Eu am casa aici dar nu inseamna ca nu doresc acea casa care mi se da mostenire.Eu la inceput am fost un pic surprins,si oarecum suspicios,am mirosit ca ceva nu este in regula.Suspiciunea sa confirmat.Zilele trecute am fost sunat de un prieten din tara,sa-mi spuna ca sora mea are un copil de cateva luni.Acest lucru parintii mei mi l-au ascuns.Mai exact se urmareste urmatorul lucru.Eu sa fiu trecut in acte cu numele ,dar casa sa apartina nepotului de sora ,adica tot surorii mele.Mai exact sora sa aibe ambele case.Nu stiu nu ma pricep se poate asa ceva?Ce se urmareste defapt?Se poate ca eu sa fiu trecut in acte iar casa sa apartina nepotului de soara?Cum imi recomandati sa procedez?Cum ma pot apara?Ce se urmareste defapt?Astept raspunsuri de la persoane care cunosc legislatia juridica ,si care vor sa ma ajute.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kase , utilizator 12:51, 1 Noiembrie 2020
Da doamna notar ,exact acest lucru se urmareste,copilul sa fie reprzentat de o persoana majoara.Acea persoana majora este chiar cumnatul meu ,un neica nimeni,care a intrat in familia mea fara nimic,nici macar casa nu avea.Idioata de sora ,era frica ca nu o mai ea nimeni si l-a luat pe alcolicul asta.Eu am plecat la munca ,in stainatate ,si am luat o casa aici ,cu imprumut la banca.Mai am 5 ani de plata.Am 2 servicii sa pot achita creditul de la banca,si sa pot traii cat mai decent.Am niste parinti nenorociti care se pare ca nu vor sa-mi dea nimic.Imi pare nespus de rau,ca atunci cand voi veni in tara,in loc sa vin la casa parinteasca,va trebui sa merg la hotel.Am discutat cu un avocat ,si mi-a spus ca asta este donatie mascata,si pot ataca actul de vanzare dupa decesul parintilor.Mi se incalca rezerva sucesorala!!!In Romania care este legislatia se poate ataca acest act de vanzare cumparare?
Parintii mi-au spus ca vor o casa sa mi-o dea mie iar cealalta surorii mele.

Mai exact se urmareste urmatorul lucru.Eu sa fiu trecut in acte cu numele ,dar casa sa apartina nepotului de sora ,adica tot surorii mele.Mai exact sora sa aibe ambele case

Mai exact, habar n-aveti ce vor sa faca

.
Am niste parinti nenorociti care se pare ca nu vor sa-mi dea nimic

Nenorocitii nici nu sunt obligati sa va dea, dar pare ca vor sa o faca, cel putin asa v-au spus.

Pana sa ajungeti sa vedeti despre ce e vb, nu cred ca are sens sa faceti presupuneri aiurea.
Cititi ce semnati si gata.
Poate vor sa va dea dvs o casa si nepotului o casa.
Oricum, daca voiau sa dea si surorii si nepotului, nu aveau de ce sa va cheme ca nu au nevoie de dvs sa isi imparta ei averea sau sa vanda. O faceau pe muteste si ati fi aflat dupa moartea lor.
Ca idee, decat sa va dea dvs, o pot da contra intretinerii unui strain, ar avea cine sa ii intretina la nevoie.

Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
Pai tocmai v-am spus ca minorii nu au bani sa cumpere, deci posibilitatea incheierii unui contract de vanzare cumparare este exclusa.
Apoi, nu exista acte in care aparent sa fiti trecut dvs, dar de fapt sa fie al copilului. Sunt doar fabulatii. In contract scrie clar numele beneficiarului. Si credeti-ma ca daca o sa cititi documentele, veti intelege cui i se da casa.
Parintii nu sunt obligati sa va dea nimic.
Asa este, nu sunt acte, dar daca stati in strainatate, pot parintii sa va dea 12 case, ca tot nu le folositi... si in ele poate sta oricine pana la venirea dv. pe aici. Si nu vor fi musai locuibile, tot pe la hotel s-ar putea sa stati, ca o casa se intretine, se incalzeste iarna, sunt costuri...

Va rog eu, inainte sa mai aruncati injuraturi familiei dv., cititi regulamentul prezentului forum unde aceste cuvinte sunt interzise. Si vedeti intai despre ce e vorba, ca poate i-ati injurat degeaba.
Va multumesc pentru mesajele primite.Imi cer scuze daca prin cuvintele adresate parintilor am deranjat pe cineva pe acest forum.Poate ca la momentru resp eram foarte obosit,mai exact toata noaptea la lucru,iar daca cineva din conducere m-ar fi vazut ca am atipit,pe scaun in salon ,pentru numai cateva secunde ,serviciul meu ar nu ar mai exista,iar casa care am luat-o cu imprumut bancar nu ar mai exista.Daca ceream ceva de la parinti nu as fi plecat din tara la munca ,si mi-as fi luat casa cu imprumut bancar.Motivul pentru care am deschis aceasta discutie a fost de ce se intentioneaza sa fiu tras pe sfoara .Ce se urmareste defapt?Te ce parintii mei imi ascund faptul ca sora mea are un copil de cateva luni?Chiar ieri am avut o discuti telef cu mama si mi-a spus urm cuvinte.Noi va dam case,dar voi cui le dati vi le ia primaria ,statul ,nu aveti niciunl copii.Tin sa precizez ca in prietenul de la care am primit si primesc informatii,este de incredere.Nu stie sa minta.Nu stiu nu ma pricep ,se poate la notariat ,sa fiu trecut negru pe alb,ca propriet unei case,dar casa sa nu-mi apartina.Reveritor la doamna avocat care a tinut sa precizeze ca o casa se intretine,se plateste lumina etc.Perfect de acord,dar cine a spus ca mai vine in tara.O primesc mostenire,si o vand.Cu bani luati mai degrevez ceva ani din datoria casei care am luat-o cu imprumut bancar.Va multumesc pentru mesajele primite.

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)