avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Activitate AlGh

Activitate AlGh

Bună
Am fost angajata intr o firma ( franciza) din România. La semnarea contractului am semnat și un act adițional care avea o clauza cum ca dacă plec mai devreme de 2 ani din companie mi se vor imputa daune de 2000 lei pentru a-și recupera banii plătiți francizorului pentru cursul urmat de mine . Curs online de 2 zile .
Eu am stat doar 2 luni,deoarece mediul de lucru nu era deloc ok .
Întrebarea mea este : Ce valabilitate are acel act adițional? Menționez ca actul e făcut de ei , nu este cerut de către firma mama. Sunt obligați sa îmi plătească ultimul salar ?
Buna ziua .
Lucrez intr-o companie in calitate de reprezentant de vânzări . La început cand m-am angajat mi s-a spus ca programul este de 9 h deoarece o ora este considerata pauza de masă .
După un timp am observat pe fluturas ca imi sunt trase bonurile din salariu . (181 lei in fiecare luna , indiferent de care bonuri am primit in luna respectiva).
Am intrebat angajatorul sa imi explice cum sta treaba cu bunurile si mi-a zis ca firma nu ar trebui să dea si la oamenii de pe vânzări dar totusi le ofera ca un beneficiu . Intrebarea mea este , daca sunt trase din salariu la valoare completa pot renunta la bonuri si implicit la pauza de masa? Adică sa imi dea cei 181 lei in fiecare luna si sa lucrez doar 8 ore in loc de 9 ?
Multumesc frumos !
Buna seara ,
Am dat împrumut o suma mare de bani in urma cu 10 ani printr-un act notarial im care beneficiarul împrumutului a pus ca si garantie casa dintr-o locatiliate destul de îndepărtată. Anii au trecut , persoana mi-a restituit o parte din bani , dar nu totii . Am mers la un Executor, am facut demersurile necesare si nimic . Casa a fost evaluată de un prieten de-al executorului la un pret exorbitant dpmdv . Toate cheltuielile le-am suportat eu , urmand sa primesc banii ulterior cand imi este restituit tot împrumutul . Am foat chemată la licitații dar nu venea nimeni , uneori nici datornici Executorul mi-a spus ca nu am voie sa gasesc clienti . Ai trecut 10 ani de atunci si am ajuns sa cred ca nu imi mai pot recupera banii ? Am nevoie de un sfat ... Ce este de facut?
Multumesc frumos!