Buna ziua!
Detin o masina la care mi s-a stricat motorul. Mi-a fost inlocuit intr-un service auto cu altul sh, la care am primit o garantie de 1 an, cu conditia ca, orice se intampla cu masina, sa ma duc la ei si sa fac schimburile de ulei la ei. Imediat dupa schimbarea motorului au inceput, pe rand, sa se strice cam tot ce se putea strica. Am reparat masina numai la ei cu piese noi, mi-au facut 4 schimburi de ulei si am cheltuit aproximativ 5000 euro in conditiile in care masina valoreaza 3000 euro. Mi-au manacat sufletul! Problema este ca masina nici acum nu functioneaza, iar patronul spune ca nu e vina lui ca el a schimbat tot si nu are nicio vina ca masina nu functioneaza. Serviceul auto beneficiaza de camere de luat vedere, deci se poate verifica ca ei mi-au schimbat tot. Au fost situatii cand, la plecarea din service am constatat lipsa unor componente de exterior ce nu aveau nicio legatura cu problema pentru care ma duceam, lipsa oglinda, ulei, diverse componente de protectie pe care tot eu le-am platit sa mi le puna la loc. Pot depune plangere la protectia consumatorului si plangere penala? Pot cere despagubire pentru ce mi-au facut (piese si manopera). Ce seansa am in instanta ? Ca si documente am decat garantia de la motor si o singura factura ce nu acopera decat una dintre reparatii si doar la piesa schimbata, nu si manopera in valoare de 500 euro. In rest ei nu elibereaza chitanta si factura doar daca la pretul final se mai adauga 25%.
Multumesc anticipat!
Nu am platit impozit pentru ca nu mi-a luat nimeni terenul in rol la primarie. Mostenitorii au devenit astfel, in urma ingrijirii propietarilor timp de 7 ani (2004-2011 cand acestia au decedat). Mostenitorii nu sunt rude cu acele persoane.
Ma pot lega in instanta de faptul ca din 1996 si pana in prezent nu am primit vreo reclamatie pentru abuz de posesie ( si repet ca am si schimbat cultura de vita de vie cu lucerna in urma 8 ani)
Ar fi simplu, numai ca mostenitorii nici nu vor sa vorbim despre asta...ce sa mai zic sa vanda terenul la notar. De aceea am dori sa ii acctionam in instanta, macar sa nu poata vanda bunul respectiv pana la pronuntarea unei decizii irevocabile. Ma gandesc ca un bun ce este discutat in instanta nu poate fi vandut. Multumesc frumos pentru sfaturi!
Buna ziua!
In anul 1996 parintii mei au incheiat o chitanta da mana pentru vanzarea unui teren extravilan cu vita de vie. Pe chitanta apar:data, numele cumparatorului, ale vanzatorului (sot si sotie) si doi martori cu semnaturile aferente. Problema este ca atat vanzatorii cat si martorii au murit, iar vanzatorii au lasat toate bunurile lor unor mostenitori ce recunosc doar verbal, ca terenul aferent a fost cumparat de parintii mei. Problema este ca ei ( mostenitorii) vor sa vanda acel teren in conditiile care el a fost cumparat de 21 de ani.
Pot rezolva aceasta situatie in instanta?
Mentionez ca am lucrat terenul respentiv din 1996 si pana in prezent ( chiar am desfiintat vita de vie si am plantat alta cultura) fara sa imi faca nimeni vreo plangere si sunt alte persoane care pot declara in instanta ca au fost martori la aceasta tranzactie ( dar nu apar pe chitanta).