avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana din 1996
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana din 1996

Buna ziua!
In anul 1996 parintii mei au incheiat o chitanta da mana pentru vanzarea unui teren extravilan cu vita de vie. Pe chitanta apar:data, numele cumparatorului, ale vanzatorului (sot si sotie) si doi martori cu semnaturile aferente. Problema este ca atat vanzatorii cat si martorii au murit, iar vanzatorii au lasat toate bunurile lor unor mostenitori ce recunosc doar verbal, ca terenul aferent a fost cumparat de parintii mei. Problema este ca ei ( mostenitorii) vor sa vanda acel teren in conditiile care el a fost cumparat de 21 de ani.
Pot rezolva aceasta situatie in instanta?
Mentionez ca am lucrat terenul respentiv din 1996 si pana in prezent ( chiar am desfiintat vita de vie si am plantat alta cultura) fara sa imi faca nimeni vreo plangere si sunt alte persoane care pot declara in instanta ca au fost martori la aceasta tranzactie ( dar nu apar pe chitanta).
Doar daca ar fi aplicabila uzucapiunea de la 10 la 20 de ani puteti obtine castig de cauza in instanta.
Pe uzucapiunea de 30 de ani pierdeti.

Cel mai simplu si mai ieftin ar fi sa va vanda la notar mostenitorii.
Ar fi simplu, numai ca mostenitorii nici nu vor sa vorbim despre asta...ce sa mai zic sa vanda terenul la notar. De aceea am dori sa ii acctionam in instanta, macar sa nu poata vanda bunul respectiv pana la pronuntarea unei decizii irevocabile. Ma gandesc ca un bun ce este discutat in instanta nu poate fi vandut. Multumesc frumos pentru sfaturi!
Puteți promova în instanta o acțiune. Trebuie sa cunoașteți numele moștenitorilor vânzătorilor. Ați plătit impozitul la primărie?
Nu am platit impozit pentru ca nu mi-a luat nimeni terenul in rol la primarie. Mostenitorii au devenit astfel, in urma ingrijirii propietarilor timp de 7 ani (2004-2011 cand acestia au decedat). Mostenitorii nu sunt rude cu acele persoane.
Ma pot lega in instanta de faptul ca din 1996 si pana in prezent nu am primit vreo reclamatie pentru abuz de posesie ( si repet ca am si schimbat cultura de vita de vie cu lucerna in urma 8 ani)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire teren prin chitanta de mana Bargeo11! Bargeo11! Buna ziua,in 1990 bunicul meu a achizitionat un teren cu chitanta de mana facuta la primarie(dar fra nr de inreg) cu doi martori,intre timp sa eliberat titlu ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren fara acte de proprietate eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Doresc sa achizitionez un teren impreuna cu o casa batraneasca. Proprietarul are acte de proprietate, cadastru, doar pe o parte a terenului, mai ... (vezi toată discuția)
Solicitare ridicare vita de vie de pe teren kennya kennya buna ziua am cumparat un teren si l-am castigat in instanta cu o hotarere irevocabila.(pe teren sau stabilit unii fara niciun drept si au plantat ... (vezi toată discuția)