avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan00

Activitate Bogdan00

Răspuns la discuția Facultate taxa/buget
În cazul meu nu s-a putut achita taxa pentru prima facultate. A trebuit să plătesc integral un an de taxă la medicină
În a 11-a zi de la hotărârea definitivă am mers să predau permisul la poliție.

Doamna/Domnișoara Bianca a specificat, nu ați citit atent. Numai bine!

Legat de cazul dumneavoastră, poliția are baza de date, ar trebui să vă primească permisul. Ideal ar fi totuși și hotărârea, în lipsa acesteia cereți un certificat de grefă care să ateste faptul că hotărârea judecătorească nu a fost redactată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
tudor dan serban a scris:

Contează prea putin momentul la care am obligația sa predau permisul. Ce se întâmpla daca nu l predau? In cat timp se prescrie sentința?
Legat de decizie nu am vazut nicăieri obligația de a sta pe portal just sau sa particip la ședințele de judecată asa încât exista șansa ca sa nu aflu sentința !

Nu ați văzut dumneavoastră nimic legat de asta, dar vă spun eu sigur că există și spune așa "Una dintre indatoririle procesuale ale partilor este sa urmareasca desfasurarea si finalizarea procesului"
Legat de ce se întâmplă dacă nu îl predați, o să vă alegeți cu dosar penal, în cazul în care o să fiți depistat conducând cu permisul suspendat( din punctul meu de vedere, mult prea riscant să merite, dar e decizia dvs.). Succes!
Permisul se predă în 15 zile de la data deciziei, NU de la data comunicării.
Comunicarea poate dura și 6 luni.

Citiți Art. 118 OUG 195/2002(4)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Mihnea, nu sunteți la curent cu legislația, dar totuși dați sfaturi. Permisul se predă în 15 zile de la data deciziei, NU de la data comunicării.
Comunicarea poate dura și 6 luni.

Citiți Art. 118 OUG 195/2002(4)
Orice proces verbal se poate contesta, ține de dvs. cum vă susțineți cauza. Dacă credeți că aveți de câștigat din asta, sunteți liber să o faceți!
Răspuns la discuția Respingere plângere
Încă ceva, examenul pentru redobândire 13/15 se poate da imediat cum predau permisul sau după 15 zile de la hotărârea judecătorească?
Răspuns la discuția Respingere plângere
Vă mulțumesc frumos, doamna avocat! Rămâne să aștept hotărârea prin poștă
Bună ziua și Hristos a Înviat,
Pe scurt, în iulie 2017 am fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu viteza de 103 km pe limită de 50. Mai mult ca sigur nu aveam această viteză, pe lângă faptul că agenții mi-au dat de înțeles că vor ceva (nu intru în detalii legat de asta), cert este că am făcut contestație, în care am cerut următoarele -
- prezentarea probelor (fotografie și înregistrări), precum şi a următoarelor documente prevăzute de Normele metrologice legale pentru funcţionarea cinemometrelor (radarelor) publicate în Monitorul Oficial nr. 1102 bis din 07.12.2005: certificatul de omologare a aparatului radar, buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate, autorizaţia de operator radar pentru agentul.......

După o declinare a competentei teritoriale, la mai bine de 10 luni, astăzi am primit următoarea soluție
" Respinge, ca neîntemeiată plângerea contravenţională .Cu drept de apel, în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a se depune"

Mă poate lămuri cineva de ce este neîntemeiată? A fost cerut și vizualizat filmulețul de pe aparatul radar? Au fost prezentate cele cerute de mine, de către poliție? Are sens să fac apel? Vă mulțumesc!

Răspuns la discuția Scandalangiu lovit cu mașina

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ati anuntat imediat politia de accident la 112 ? a sosit politia la fata locului? victima a plecat de la locul accidentului?

M-am oprit la 50 de metri mai în față, omul (cetățean de culoare) s-a ridicat de jos, s-a urcat în mașină (îi pierise cheful de scandal) și a plecat

Se pare ca cel lovit a plecat.

Din punctul meu de vedere, ati facut foarte bine doamna. Personal sunt satul de genul acesta de oameni care nu au nici-un respect fata de ceilalti. Eu am patit ceva asemanator, treceam printr-un sat, era discoteca, cativa tineri se bateau. Unul a sarit in fata masinii, l-am lovit, s-a ridicat si a fugit mai departe. Am sunat la 112, m-au redirectionat la politie, le-am povestit, mi-au spus sa merg sa dau o declaratie si aia a fost.
Legat de cazul dumneavoastra, cel mai sigur as reactiona la fel. In tara asta mai exista si obligatii, nu doar drepturi.