avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate ValentinCh

Activitate ValentinCh

Salutare. De ce autorizații as avea nevoie pentru deschiderea unui salon de înfrumusețare (frizerie, coafor, make-up etc) mobil, pe 4 roti?

Pentru început as avea nevoie de o mașină (duba, autoutilitara etc), mobilier profesional, produse cosmetice etc. Dar nu știu apoi de ce autorizații as avea nevoie ca să pot functiona legal. Activitatea o voi desfășura în București.

Va mulțumesc!
Bună ziua. Vin și eu cu 2 situatii/intrebari:
1) Eu sunt persoana fizica și doresc sa închiriez autoturismul personal (contra cost) altei persoane fizice. Este legal? Dacă da, cum trebuie sa procedez?
2) Aceeași situație cu diferența ca doresc sa închiriez unei persoane juridice.
Menționez ca autoturismul doresc sa îl închiriez pentru cei ce vor sa facă Uber/Taxify. Eu am deja un model de contract, dar am văzut ca este pentru 2 persoane juridice și de aceea am menționat ca doresc sa știu dacă este posibil sa se facă închirierea între 2 persoane fizice sau între o persoana fizica și alta juridica, eu fiind în ambele cazuri persoana fizica. Sper ca am fost suficient de explicit. Mulțumesc frumos!
Răspuns la discuția Vanzare ponturi pariuri sprtive
Sunt in aceasi situatie, as dori sa vand ponturi. Eu stiu ca este ilegal asa ceva. Dar daca raspunsul unui avocat pe acest forum spune ca nu este ilegal daca profitul este impozitat, vin si eu cu intrebarea mea: cum am putea vinde ponturi sportive legal? Fiti mai explicit. Ce cod caen putem folosi pentru aceasta activitate? Cum platim impozit pentru acest profit?