avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Închiriere autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Închiriere autoturism

Bună ziua. Vin și eu cu 2 situatii/intrebari:
1) Eu sunt persoana fizica și doresc sa închiriez autoturismul personal (contra cost) altei persoane fizice. Este legal? Dacă da, cum trebuie sa procedez?
2) Aceeași situație cu diferența ca doresc sa închiriez unei persoane juridice.
Menționez ca autoturismul doresc sa îl închiriez pentru cei ce vor sa facă Uber/Taxify. Eu am deja un model de contract, dar am văzut ca este pentru 2 persoane juridice și de aceea am menționat ca doresc sa știu dacă este posibil sa se facă închirierea între 2 persoane fizice sau între o persoana fizica și alta juridica, eu fiind în ambele cazuri persoana fizica. Sper ca am fost suficient de explicit. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 12:59, 30 Ianuarie 2019
Raspunsul este: afirmativ, in ambele cazuri.
Modelul poate fi adaptat la cazul dvs.
Se declara la ANAF suma incasata sub titlul de indemnitati de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe și impozite trebuie să plătesc dacă doresc să fac uber și taxify? petre1981 petre1981 Bună dimineața! Dețin SRL( în mediul rural, în județul Ilfov) neplatitor de TVA dar am obținut de la ANAF și cod de tva intracomunitar. Intenționez ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez să fie legal dar și avantajos pentru firmă? petre1981 petre1981 Doresc să înființez SRL să fac Uber. Am 2 prieteni care vor și ei să facă Uber pe firma mea. Cum este mai avantajos? Dorim să plătim cât mai puțin ... (vezi toată discuția)
Stomatologie adi_todo adi_todo Buna, prolema mea este urmatoarea: detin un cabinet de stomatologie si doresc sa inchiriez o tura. Dar nu stiu cum! Care este solutia legala cea mai buna ... (vezi toată discuția)