avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce taxe și impozite trebuie să plătesc dacă doresc ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce taxe și impozite trebuie să plătesc dacă doresc să fac Uber și Taxify?

Bună dimineața! Dețin SRL( în mediul rural, în județul Ilfov) neplatitor de TVA dar am obținut de la ANAF și cod de tva intracomunitar. Intenționez de ceva timp să încep această activitate, dar am tot așteptat să văd dacă se reglementează și cum. Am câțiva prieteni care fac UBER și Taxify prin intermediul unor firme dar fără contract de muncă. Doresc să fac și eu part time (am alt job de 8h/zi) dar să mai iau și alte persoane pe firmă.
1) E obligatoriu să îmi fac contract de muncă și să fac contract tuturor persoanelor care vor activa pe firma mea?
2) Ce altă metodă de colaborare/angajare legală există? Contract de colaborare? Contract de închiriere a mașini? Ca și cum eu închiriez mașina respectivului și îi plătesc cât face el la Uber după ce scad ce taxe mai trebuie plătite
3) Cum este mai avantajos pentru șoferi dar și pentru firmă, fără să risc amenzi de la ITM sau ANAF?
4) Care sunt taxele și impozitele care se platesc lunar? (am înțeles de la băieți, tva intracomunitar, impozit pe venit, etc)
5) Cum se calculează tva intracomunitar? Cât trebuie să plătesc? Îmi puteți face un calcul dacă fac 1000 lei /săptămână (500 Uber +500 Taxify) cati bani îmi rămân mie și ce taxe plătesc? Doresc un calcul real, (in afară de taxe și impozite mai este combustibilul și întreținerea mașinii) să știu dacă rentează și are rost să iau și alți șoferi pe firmă. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: petre1981 , utilizator 20:38, 14 Februarie 2018
??? Chiar nu e nici un contabil aici care tine contabilitate la firme care fac Uber?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă taxare inversă la tva? trebuie să îl plătească firma mea? petre1981 petre1981 Am înființat SRL și fac UBER și Taxify. Pe factura de la Taxify și UBER scrie taxare inversă. Fiind firme din afara României trebuie să plătim noi tva ... (vezi toată discuția)
Ce presupune tva-ul intracomunitar si ce legatura are cu uber yulians yulians Buna ziua, Ma intereseaza ideea de UBER si sunt nelamurit cu anumite aspecte. Am fost la centrul lor in Bucuresti unde mi s-a spus ca am nevoie sa completez ... (vezi toată discuția)
Colaborare persoana juridica cu platforma upwork lucian_crb lucian_crb Salut! Nu stiu daca pana acum s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema, dar sper ca cineva de aici sa ma poata ajuta. De ceva timp desfasor activitate ... (vezi toată discuția)