avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Activitate danadani

Activitate danadani

Bună seara,

Am semnat un antecontract prin intermediul unei agentii. Fiind la prima achizitie si necunoscand foarte bine zona, am fost indusa in eroare de agentul imobiliar in ce privește pretul - mi-a spus ca nu pot gasi ceva mai bun la acel pret, desi ap era de Peste 70000, zona era destul de periferica, iar procentul pe care trebuia sa il dau agentiei era prevazut inainte de precontract si avea si valoare tva. Agentul mi-a spus verbal ca tvaul nu o sa il ceara. Ulterior, nu am mai incheiat contractul de vânzare cumpărare pt aceste motive. Am apelat si la avocat care mi-a confirmat ca clauzele agentiei sunt abuzive. Dupa 6 luni, am primit înștiințare de proces verbal din partea agentiei sa platesc comisionul de 2%si tvaul pe deasupra. Este legal ce se întâmplă? Menționez faptul ca am incercat o negociere cu agentul, care era si extrem de impulsiv, si nu a fost de acord cu suma pe care i-am propus - o, evident msi mica decat comisionul. Este legal ce se întâmplă? Ar putea agentia sa castige in instanta in condițiile astea?
Buna ziua,

As cumpărat un ap si am descoperit ulterior ca este infestat de gandaci, iar grila de aerisire este blocata. Sunt aceste vicii ascunse, desi tin de administrarea blocului? Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Bună ziua,
As dori sa stiu care este taxa de timbru pt rezolutiunea unui contract ds vânzare cumpărare pt un apartament de 70.000 e. Mulțumesc frumos pentru ajutor.
Buna seara
As dori sa stiu daca, in cazul cumpararii unui apartament, exista un termen de eliberare legala a apartamentului de 30 de zile sau acest termen poats fi negociat cu vânzătorul inaintea semnarii contractului de vânzare cumpărare. Intreb in calitate de cumparator.
Mulțumesc mult.
Răspuns la discuția obligativitate fisa de lichidare
Multumesc frumos pt raspuns. Tichetele sunt virate la inceputul lunii, iar mie mi-a fost rupt contractul cam pe la jumatatea lunii. Ceea ce nu am inteles este de ce suma respectiva ( contravaloarea tichetelor de masa ) nu a fost regularizata din salariul corespunzator jumatatii de luna deja lucrate. Este legal sa mi se ceara aceasta suma?
Buna seara,

As dori sa imi spuneti, va rog, daca sunt obligata sa platesc contravaloarea unui nr de tichete de masa daca contractul de munca a fost rupt din partea angajatorului fara preaviz ( eram inca in perioada de proba ) si fisa de lichidare nu mi-a fost inca eliberata. Suma, care imi este imputata, de aprox 60 ron, mi-a fost adusa la cunostinta inainte de virarea ultimului meu salariu printr-un email.Ce putere legala are fisa de lichidare si ce obligatii si drepturi am eu ca fost angajat? Va multumesc frumos.