avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara As dori sa stiu daca, in cazul cumpararii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara As dori sa stiu daca, in cazul cumpararii unui apartament, ...

Buna seara
As dori sa stiu daca, in cazul cumpararii unui apartament, exista un termen de eliberare legala a apartamentului de 30 de zile sau acest termen poats fi negociat cu vânzătorul inaintea semnarii contractului de vânzare cumpărare. Intreb in calitate de cumparator.
Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:21, 29 Octombrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista un termen dat de lege. Va intelegeti cu vanzatorul. El trebuie sa elibereze normal la data incheierii actului, ca de la data aia sunteti proprietar.
puteti sa prevedeti un termen si in actul de vanzare si despagubiri pe zile de intarziere.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Depinde cum va intelegeti contractual
Mai depinde si.daca este de acord notarul dar acesta nu ar avea dreptul de a interveni.
In ideea in care, daca vanzatorul nu paraseste benevol imobilul la data convenita, veti fi nevoit sa promovati o actiune in instanta ca sa il evacuati, va sfatuiesc sa lasati o mica parte din pret neachitata, stabilind ca aceasta va fi achitata pe baza de chitanta descarcatoare la data eliberarii efective a imobilului si ca in cazul in care vanzatorul nu paraseste imobilul la termenul agreat acesta va datora penalitati intr-un anumit cuantum pentru fiecare zi de intarziere, penalitati care se vor deduce din restul de pret care a ramas de achitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare - cumparare GMPa GMPa Sunt in proces sa cumpar un apartament prin intermediul unei Agentii. In apartament mai sunt lucruri ale fostului proprietar. Se pare ca Agentia s-a angajat ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare imobil ingrid30 ingrid30 am achizionat de curand un apartament .in momentul precontractului vanzatorul a cerut un termen de 30 de zile pt a elibera imobilul. la 2 saptamani dupa ... (vezi toată discuția)
Ajutor, contract de vanzare cumparare oana_81 oana_81 am si eu o nelamurire vis/a/vis de un contract de vanzare-cumpare. in anul 2008 tatal meu a vandut un teren unei persoane. au facut actele in fata notarului ... (vezi toată discuția)