avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters432486

Activitate ContSters432486

Salut.
De ceva vreme m-am mutat intr-un ansamblu rezidential, vecinii s-au organizat si facem demersuri pentru infintarea Asociatiei de proprietari. La cumpararea apartamentelor, in contract, am fost de acord se achitam lunar suma de 20€ + restul utilitatilor la acest vanzator. Din acesti bani primiti de la locatarii blocului vanzatorul se obliga sa contracteze anumite firme de curatenie, amenajarea spatiilor verzi, paza s.a.m.d.
La inceput a fost okay, blocul a fost intretinut bine pentru ca vanzatorul respectiv urma sa isi vanda apartamentele, acum ca sunt vandute in proportie de 90% observ ca interesul din partea vanzatorului pentru intretinerea blocului a scazut si a inceput sa si bata joc de noi, platitorii. Adica, a reziliat contractul cu firma de paza, sacarile sunt foarte murdare, la fel si spatiile verzi din fata blocului sunt lasate in paragina, asta in timp ce noi continuam sa platim acei 20 € lunar.
Vreau sa fac demersuri si sa i trag la raspundere pentru bataia asta de joc! Sa justifice cheltuielile ultimelor luni
Acum o sa fac o plangere la ANPC, imi dati va rog si alte variante?
Unde pot sa mai depun sesizari impotriva vanzatorului?
Răspuns la discuția Fals in declaratii...
Salut. REVIN sa va informez cu placere ca cel care a mers la politie si a batut campii cu prostii si minciuni este cercetat pentru marturie mincinoasa, politia urmand sa l timita in tribunal. Am fost instintat printr-o scrisoare dupa sesizarea facuta de mine la politie.

Deci, pentru ca pe numele celor doi mai sus mentionati am si un proces in care cer daunde morale pentru denigrare, proces la care am atasat documente si demonstrat faptul ca cei doi au fost sanctionati, unul contraventional si al 2 lea este urmarit pentru marturie mincinoasa...
Vreau sa va intreb:

As mai putea eu pierde acest proces?
Incep prin a spune ca imi desfasor activitatea in mod normal in Anglia inca din 2006, de ceva timp am revenit in tara si am fost la oficiul arme si munitii din orasul in care locuiesc ca sa-mi schimb adresa pe permisul port-arma. Aici am aflat ca acesta mi-a expirat inca din 2014, ca din 2014 si pana in zilele noastre am detinut nu tocmai legal arma neletala, si pentru ca nu mi-am prelungit viza pentru acest permis odata la 5 ani asa cum prevede lege, arma ramane la ei, si ca 2 ani dupa ce mi-a fost anulat permisul nu mai am dreptul sa detin arma sau sa aplic pentru un alt permis.
Internetul este plin cu cazuri de acest gen, eu nu am folosit arma respectiva pentru ca nu am stat in romania foarte mult timp si nu am stiu ca odata la 5 ani trebuie sa mi prelungesc viza pentru permisul respectiv. Stiti pe cineva care a contestat dispzitia de anulare a permisului port arma si a si castigat procesul? Pe internet nu prea am vazut cazuri in care instanta sa admita cererile din cazuri similare si sa dea castig de cauza posesorului de permis port arma.
Salut, am rezolvat situatia cu politia. Cel care mi-a adresat amenintarile mai sus mentionate a fost amendat.
Azi am formulat plangerea si maine o sa initiez o actiunea civila pentru prejudicii de imagine.
Salut, in momentul de fata formulez o plangere pentru prejudicii de imagine si intentia unei persoane de a-mi iduce starea de teama, asta dupa ce acum cateva zile respectivul a fost amendat pentru amenintarile facute. Bun, respectivul a gasit pe cineva care sa minta intr-o declaratie ca eu am facut diverse lucrurii, lucruri prin care pot sa le dovedesc ca find neadevarate. Declaratie care m-a facut sa rad mult dupa ce am aflat ce contine. O declaratie penibila.
Okay, am dovezi solide ca respectivul mi-a adus prejudicii de imagine si o sa le adaug la plangere...
Acum nu l-as ierta nici pe al 2 lea personaj care a batut campii si vreau sa intreb daca acesta se incadreaza la fals in declaratii? Si ce as putea sa cer in situatia lui?
Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Am inteles absolut tot din ce ati scris mai sus.
Nu, pana in zilele noastre am fost foarte delasator, nu am dat curs situatiilor de gen. Asta pana vineri, pana cand am fost nevoit sa contest o amenda de 250lei. Avocatii mi-au cerut mult peste cei 250lei ca sa-mi depuna dosarul. Ma aflu intr-o perioada in care chiar am mult timp liber, asta dupa ce-mi duc fata la gradinita. Am pus mana pe net, daca pot spune asa, si am incercat sa ma descurc singur. Situatia cu CNADNR este simpla. Cumparatorul nu si-a achitat rovineta dupa ce mi-a cumparat masina. La data si ora in care el a fost prins circuland fara rovineta masina fusese scoasa din evidentele mele fiscale. Am adaugat contractul de vanzare-cumparare, copie dupa fiscalul de la vremea respectiva , copie dupa buletinul cumparatorului si cam atat + plangerea in care imi explic situatia.

O sa mai adaug aici inca doua situatii in care ma aflu, situatii pe care trebuie sa le contest. Probabil ca luni o sa mai deschid un topic. Multumesc inca o data pentru raspuns. Mă ajuta mult sa stiu ca eu trebuie sa-mi probez nevinovatia si cred ca pot sa o fac cu succes.
Salut,
Acum o luna si jumatate, pe grupul de facebook al blocului unde locuiesc un indivit mi-a adus amenintarii si m-a acuzat cum ca as fi aruncat cu nu stiu ce prostii de pe balcon. Nimic real, nu ne cunosteam,blocul e nou, si a incercat sa ma intimideze.
Okay, am fost la politie si l am reclamat pentru amenintarile facute, l-au si amendat cu amenda cuprinsa intre 200-1000lei.
Acum eu vreau sa l dau si in judecata, pentru prejudicii de imagine. Respectivul a mai gasit pe cineva care sa declare la politie ca m-a vazut si el ca aruncam cu sticle dupa cainii vagabonzi... Politistul nu la crezut, dar eu vreau sa -l "tarai" si pe al 2 lea mincinos in proces, cel care a mintit in declaratii.
Intrebarea este:
In plangerea pentru prejudicii de imagine pot sa-l adaug si pe a 2-lea mincinos cum ca a batut campii pe la politie aiurea si ca mintit in declaratii? El nu are ce sa porbeze.

Multumesc

P.S Mai am o intrebare:
In dimineata asta am formulat si depus o plangere impotriva celor CNADNR cu dovezi cu tot, nu mi-a trebuit avocat.
In acest proces care urmeaza sa-l intentez impotriva astuia care mi a adus prejudicii de imagine este cazul sa contactez un avocat?
Am discutiile de pe grup, el a fost anchetat,recunoscut si amendat de politie. Deci acolo o sa adaug si numarul de dosar al politiei si cei de la judecatorie vor avea o copie si dupa acel dosar.