Salut.
De ceva vreme m-am mutat intr-un ansamblu rezidential, vecinii s-au organizat si facem demersuri pentru infintarea Asociatiei de proprietari. La cumpararea apartamentelor, in contract, am fost de acord se achitam lunar suma de 20€ + restul utilitatilor la acest vanzator. Din acesti bani primiti de la locatarii blocului vanzatorul se obliga sa contracteze anumite firme de curatenie, amenajarea spatiilor verzi, paza s.a.m.d.
La inceput a fost okay, blocul a fost intretinut bine pentru ca vanzatorul respectiv urma sa isi vanda apartamentele, acum ca sunt vandute in proportie de 90% observ ca interesul din partea vanzatorului pentru intretinerea blocului a scazut si a inceput sa si bata joc de noi, platitorii. Adica, a reziliat contractul cu firma de paza, sacarile sunt foarte murdare, la fel si spatiile verzi din fata blocului sunt lasate in paragina, asta in timp ce noi continuam sa platim acei 20 € lunar.
Vreau sa fac demersuri si sa i trag la raspundere pentru bataia asta de joc! Sa justifice cheltuielile ultimelor luni
Acum o sa fac o plangere la ANPC, imi dati va rog si alte variante?
Unde pot sa mai depun sesizari impotriva vanzatorului?
Nu va hazardati sa demarati sesizare la ANPC care nu are competenta sa se implice in solutionarea de astfel de spete
Notificati oficial dezvoltatorul cu obligatia achitarii responsabilitatilor si prestatiilor asumate in contractele de vanzare cumparare,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Desfasurati demersuri pentru infiintarea asociatie de proprietari,ocazie cu care notificati oficial dezvolatatorul ca nu intelegeti sa mai achitati c/v prestatii asumate- dar neexecutate in fapt