avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa suplimentara la un ansamblu rezidential
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa suplimentara la un ansamblu rezidential

Buna ziua. Peste o luna semnez achizitionarea unui apartament dintr un complex rezidential in constructie si de curind am afla ca voi plati o taxa suplimentara de 50 ron lunar catre dezvoltator pentru ingrijirea spatiului verde si intretinerea piscinii ? Deci in afara de intretinerea blocului , mai platesc separat acesti bani ! Poate sa ma oblige sa platesc ? Eu voi fi proprietar pe apartament ,nu si pe terenul dintre blocuri s au piscina ! Nu este obligatia dezvoltatorului sa intretina spatiul verde al complexului, daca asa doreste ? Bine de inteles ca aceasta taxa , nu va fi fiscalizata, sa ne intelegem ! Deci , sa platesc s au nu ?
Cel mai recent răspuns: marinicafarafrica , utilizator 08:27, 12 Octombrie 2017
Platiti parti comune numai pentru ce aveti in contractul de v/c.
Fiind vorba despre un complex rezidential legislatia in vigoare nu prevede reguli speciale pentru astfel de spatii private, proprietarul isi stabileste propriile reguli.
Daca complexul rezidential este "inchis" si are bariera de acces atunci toate regulile si costurile de intretinere din incinta complexului trebuiau prezentate viitorilor proprietari din faza precontractuala.
Spatiul verde si piscina fac parte din cota parte indiviza? Nu prea cred.
Puteti face o sesizare la ANPC cu privire la costurile "ascunse" ale promisiunii bilaterale de v/c.
Am fost informat verbal, in precontract nu e specificat aceasta taxa !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana sa ajungeti sa semnati solicitati in scris vanzatorului sa va fie prezentat pana la incheierea contractului regulamentul complexului rezidential, tot in scris.
Sa nu va pomeniti ca alti useri de pe forum care s-au trezit cu tot felul de taxe suplimentare impuse de dezvoltator (bariera, paza, parcare, piscina, spatii verzi, parc, loc de joaca si altele asemenea).
Altfel puteti impune in contractul pe care il veti semna clauze cu privire la taxele suplimentare de administrare.
Complexul va avea sau nu bariera de acces? Aveti loc de parcare achizitionat? Recent un user a relatat situatia unui complex rezid unde fiecare avea loc de parcare achizitionat odata cu apartamentul si apoi se blocau proprietarii intre ei intrucat locul nu era identificat in parcare.
Atentie la ce clauze semnati, sa nu ajungeti din nou pe forum cu alte alte intrebari.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea taxata separat la intretinere luli08 luli08 Buna ziua, locuiesc intr-un complex rezidential de cca 2 ani. Plata intretinerii la apartament este destul de mare,dar de cateva luni ma confrunt cu o ... (vezi toată discuția)
Blocare drum de acces bloc Deealumary Deealumary Buna ziua! Anul trecut am achizitionat un apartament intr-un complex rezidential de langa Bucuresti. Accesul in complex este limitat de o bariera, locurile de ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)