Bunuri am fost nevoit sa achizitionez (sa inlocuiesc cele "furate" de fosta...)
Mai mult sunt obligat sa intretin bunurile comune (gospodaria) pana la solutionare partaj.
Domnule avocat, multumesc mult !
Am incercat partajul amiabil (ca si incheierea casatoriei de altfel) dar am impresia ca viitoarea fosta doamna apre probleme financiare serioase, de care nu am cunostinta (ea se afla acum in Romania) si doreste partajul doar sa scape de necazuri. Daci daca TOTUL se evaueaza si se imparte PROCENTUAL SUNT LINISTIT!
Va rog, cateva clarificari - in cazul unui partaj (sunt in divort) in cote de 70%-30%, cum se impart urmatoarele:
- avem 3 autoturisme : se stabileste valoarea de piata si apoi unul din soti ii remite diferenta celuilalt sot in cotele de 70%-30% ?
- avem un imprumut oferit unui constructor ("Promisiune de vanzare") in vederea constructie unui apartament baiatului paratei (baiatul este rezultatul casatoriei ei anterioare). Acest imprumut se imparte tot in cote de 70%-30% ?
- avem un imprumut oferit unui prieten (il va returna in 2 ani , asa cum este contractul facut la notariat), acest imprumut se partajeaja tot in cote de 70%-30% ?
Va multumesc mult!
Inteleg dar....viitoarea mea fosta nevasta...a "fugit" de acasa si mi-a trimis un mail ca incepand cu data de "xx" suntem despartiti in fapt, textial: Considera ca incepand cu astazi, xx.xx. suntem despartiti!" si de atunci...nu am mai vazut-o !
Intr-adevar, partajul ma intereseaza (locuiesc in alta tara) as vrea ca veniturile mele (bun comun) sa NU fie "impartibile" si pana la data la care am introdus actiunea de divort ci doar pana la despartirea in fapt (sunt 6 luni diferenta - nu am reusit sa vin in tara sa depun actiunea de divort)
Este legal asa?
Buna ziua!
Va rog, din experienta dumneavoastra, la expertiza unei locuinte (casa pe pamant) edificata in urma cu 5 ani, cu o valoare de constructie de 95.000 euro (manopera+materiale, cu facturi si contract de constructie) poate fi evaluata la mai mult decat aceasta suma
Precizez este aceasta casa zona rurala , conform PUZ, tip "D" dar invecinata cu oras (5 km).
Va multumesc!
Buna ziua !
O scurta intrebare va rog: am inaintat actiune de divort din motive foarte intemeiate.
Marea mea nedumerire este in fapt...partajul.
Va rog, de cand doua persoane de considera despartite, in termeni juridici : din momentul despartirii in fapt (despartirea a fost solicitata de sotie printr-um email - ea a plecat de la domiciului fara nicio prevenire) sau momentul in care am introdus eu actele pentru divort (actiune in instanta) (vorbim de o perioada de 3 luni , cat i-am dat timp de gandire)?
Ea spune ca doreste sa partajam bunurile, adica cum spune...bunurile ce le-a luat (adica tot) si sa ii mai dau 80.000 euro, dar, nu face referire la divort...inca.
Nu va suparati, cum ar trebui sa dovedesc ca sunt pentru ca am atat de la ea cat si de la fata mea nulte mesaje, unele de amenintare, altele de ...santaj sa spun.
Prin optiunea "Trimiteti convorbirea prin e-mail" a aplicatiei WhatsApp ceea ce am si facut si, in plus :"11/03/2017, 12:38 - Messages you send to this chat and calls are now secured with end-to-end encryption. Tap for more info.11/03/2017, 12:38" si discutia in sine salvata in modul .txt asa cum exista procedura descrisa, nu este indeajuns?
Femeia asta m-a ruinat si...nu am alte probe decat cele pe WhatsApp si e-mailurile.
Chiar nu se poate dovedi cu atat? In Spania, un sms te poate "termina",
Va rog, o solutie!!
Buna ziua,
Va rog, am si eu o intrebare legata de discutiile whatsapp si e-mailuri doarece am o problema deosebita si sincer nu stiu cum sa procedez.
Muncesc in Spania de peste 18 ani. Sotia , care a fost pana de curand cu mine a plecat in Romania impreuna cu fata noatra. La nici 2 luni, sotia m-a anuntat pe whatsapp ca doreste sa ne despartim si ca si-a luat toate lucrurile din casa. Am rugat-o pe mama mea sa se deplaseze la domiciului nostru din Sacele si a gasit casa complect goala. I-am scris din nou pe whatsapp , intreband de ce a facut asta si mi-a raspuns ca sunt "cadourile mele in timpul casniciei". Totodata a scos toate economiile ce le aveam in Romania. Mi-a confirmat pe whatsapp ca a golit conturile ca " sa nu ii scot eu".
Nu mai cunosc legile din Romania si cand vin (in august) as dori sa stiu cum si ce am de facut.
Intrebarea este: pot folosi discutiile whatsapp ca probe in instanta (mai am si multe e-mailuri in care incercam sa o conving sa ne impacam dar ea imi cere in schimb inca 80.000 euro ...depagubiri).
Daca le pot folosi, conversatiile whatsapp (le am salvate pe calculator) ce trebuie sa fac ?
Va rog , sunt disperat !