avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... WhatsApp si e-mailuri, probe in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

WhatsApp si e-mailuri, probe in instanta

Buna ziua,
Va rog, am si eu o intrebare legata de discutiile whatsapp si e-mailuri doarece am o problema deosebita si sincer nu stiu cum sa procedez.
Muncesc in Spania de peste 18 ani. Sotia , care a fost pana de curand cu mine a plecat in Romania impreuna cu fata noatra. La nici 2 luni, sotia m-a anuntat pe whatsapp ca doreste sa ne despartim si ca si-a luat toate lucrurile din casa. Am rugat-o pe mama mea sa se deplaseze la domiciului nostru din Sacele si a gasit casa complect goala. I-am scris din nou pe whatsapp , intreband de ce a facut asta si mi-a raspuns ca sunt "cadourile mele in timpul casniciei". Totodata a scos toate economiile ce le aveam in Romania. Mi-a confirmat pe whatsapp ca a golit conturile ca " sa nu ii scot eu".
Nu mai cunosc legile din Romania si cand vin (in august) as dori sa stiu cum si ce am de facut.
Intrebarea este: pot folosi discutiile whatsapp ca probe in instanta (mai am si multe e-mailuri in care incercam sa o conving sa ne impacam dar ea imi cere in schimb inca 80.000 euro ...depagubiri).
Daca le pot folosi, conversatiile whatsapp (le am salvate pe calculator) ce trebuie sa fac ?
Va rog , sunt disperat !
Cel mai recent răspuns: ionel_ion_68 , utilizator 18:07, 19 Iunie 2017
Cand veniti in tara solicitati unui avocat o consultatie juridica pentru a va sfatui ce pasi aveti de urmat.Puteti solicita desfacerea casatoriei si ulterior partajul bunurilor realizate in timpul casniciei.Mailurile respective si conversatiile pe whatsapp pot sa fie folosite ca probe in masura in care dovediti ca acestea provin de la sotia dvs.Nu am inteles foarte bine cu impacarea,sotia va santajeaza solicitandu-va sume de bani?
Ea spune ca doreste sa partajam bunurile, adica cum spune...bunurile ce le-a luat (adica tot) si sa ii mai dau 80.000 euro, dar, nu face referire la divort...inca.
Nu va suparati, cum ar trebui sa dovedesc ca sunt pentru ca am atat de la ea cat si de la fata mea nulte mesaje, unele de amenintare, altele de ...santaj sa spun.
Prin optiunea "Trimiteti convorbirea prin e-mail" a aplicatiei WhatsApp ceea ce am si facut si, in plus :"11/03/2017, 12:38 - Messages you send to this chat and calls are now secured with end-to-end encryption. Tap for more info.11/03/2017, 12:38" si discutia in sine salvata in modul .txt asa cum exista procedura descrisa, nu este indeajuns?
Femeia asta m-a ruinat si...nu am alte probe decat cele pe WhatsApp si e-mailurile.
Chiar nu se poate dovedi cu atat? In Spania, un sms te poate "termina",
Va rog, o solutie!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conversațiile telefonice și cele de pe whatsapp pot fi probe în instanță? petre1981 petre1981 Dacă am avut discuții telefonice și conversații pe WhatsApp cu o persoană pot să o dau în judecată și să solicit daune morale și materiale că am ... (vezi toată discuția)
Achizitie catel din strainatate, posibila inselaciune cu asigurarea daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , as avea o intrebare ; daca am vorbit prin email cu o persoana sa imi livreze gratis un catel si eu doar sa ii platesc suma de 50 ron ... (vezi toată discuția)
Partaj - bunuri mobile (masina) nico1406 nico1406 Buna ziua, In timpul casatoriei au fost achizitionate 2 bunuri mobile: 1 masina si 1 motocicleta, care sunt inmatriculate pe numele sotului. In afara de ... (vezi toată discuția)