avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate nicoara_a

Activitate nicoara_a

Discuție Datorii Anaf
Buna ziua,

In urma cu 8 ani, mi-am inchis PFA-ul cu datorii 0 la Anaf.

In urma cu o saptamana, am primit o instiintare ca am de plata 6.700 lei, suma compusa din datorii din 2010 si partial din 2009.

Am solicitat o situatie analitica pt cei 2 ani, si este de neinteles ce sume pot sa apara. Evident, functionarul de la Anaf mi-a spus ca nu am achitat nimic atatia ani...

Intrebari punctuale:
1. ce inseamna in fisa analitica de ex: P&S 30 (sau 10 sau 32) ,valoare obligatie 250 lei? se repeta de mai multe ori dupa ce pfa-ul a fost inchis;

2. in acest caz, se depune contestatie sau cerere de reevaluare a debitelor?

Multumesc.

ps: din greseala, subiectul s-a dus in sectiunea Impozit pe profit; scuze.
Daca se anuleaza cererea ca fiind netimbrata, redeschid un alt proces la care adaug taxa de timbru? Imi este neclar, deoarece pt recalcularea pensiei pana acum nu am avut aceste probleme. Multumesc.
Buna ziua,

Am depus o cerere pt recalcularea pensiei si am primit o comunicare din partea judecatoriei cum ca in termen de zece zile de la primirea comunicarii sa depun taxa de timbru. Cum procedez daca cele 10 zile au trecut? In cutia postala a ajuns cu o zi inainte de implinirea celor 10 zile.
Răspuns la discuția Demisie
Ca angajat, eu am consultat ROI.ul. Acolo se explica foarte clar care sunt etapele in ceea ce priveste demisia si le-am respectat. Ba mai mult, perioada de preaviz se spune ca este de 15 zile calendaristice.
Angajatul dupa ce ar trebui sa se ghideze in acest caz, dupa Codul Muncii sau dups Roi?
Cred ca putini dintre noi stiu ca ar trebui sa se duca la registratura. In mod normal iti instiintezi superiorul, nu?
Răspuns la discuția Demisie
Multumesc. Din pacate noi ca angajati nu ne cunoastem drepturile, si de aici rezulta multe situatii conflictuale.
Discuție Demisie
Am urmatoarea problema: mi-am dat demisia si pt ca superiorul meu era in concediu de odihna, am considerat normal sa o trimit catre el pe email. M-a sunat si telefonic mi-a confirmat de luare la cunostinta si mi-a confirmat perioada de preaviz. Dupa ce s-a intors din concediu, mi-a semnat demisia in original, dar cu data curenta, nu cu cea specificata in demisie. A procedat corect? Perioada de preaviz s-a prelungit cu 2 sapt. pt ca superiorul a fost in concediu. Nu am stiut ca demisia tb depusa la registratura; am crezut ca acest lucru se intampla dupa ce isi pune semnatura pe hartie.
Buna ziua.
Incepand cu 1 iulie inceteaza contractul de munca pe care il am. De 12 ani platesc pensie alimentara, si incepand cu 1 iulie ramanand fara venituri, vreau sa-mi fie recalculata pensia alimentara.
Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac. Multumesc.