avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Am urmatoarea problema: mi-am dat demisia si pt ca superiorul meu era in concediu de odihna, am considerat normal sa o trimit catre el pe email. M-a sunat si telefonic mi-a confirmat de luare la cunostinta si mi-a confirmat perioada de preaviz. Dupa ce s-a intors din concediu, mi-a semnat demisia in original, dar cu data curenta, nu cu cea specificata in demisie. A procedat corect? Perioada de preaviz s-a prelungit cu 2 sapt. pt ca superiorul a fost in concediu. Nu am stiut ca demisia tb depusa la registratura; am crezut ca acest lucru se intampla dupa ce isi pune semnatura pe hartie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:56, 20 Iunie 2017
Demisia trebuia depusa la registratura , astfel incat din ziua urmatoare celei in care ati fi inregistrat-o incepea sa curga termenul de preaviz.
Multumesc. Din pacate noi ca angajati nu ne cunoastem drepturile, si de aici rezulta multe situatii conflictuale.
Daca doreste , angajatorul poate renunta la o parte din preaviz , astfel incat c.i.m. sa inceteze la data cand doriti dvs.
Ca angajat, eu am consultat ROI.ul. Acolo se explica foarte clar care sunt etapele in ceea ce priveste demisia si le-am respectat. Ba mai mult, perioada de preaviz se spune ca este de 15 zile calendaristice.
Angajatul dupa ce ar trebui sa se ghideze in acest caz, dupa Codul Muncii sau dups Roi?
Cred ca putini dintre noi stiu ca ar trebui sa se duca la registratura. In mod normal iti instiintezi superiorul, nu?
Demisia trebuie inregistrata ... Codul Muncii dispune obligatia angajatorului de a inregistra demisia.

art.81 C.mun.
...
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
...

Angajatul trebuie sa se ghideze dupa Reg.Intern care se completeaza cu Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate de depunere a demisiei cerasela1986 cerasela1986 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru legat de depunerea demisiei. Eu vreau sa imi depun demisia la actualul loc de munca, dar sunt interesata daca se ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie ContSters233391 ContSters233391 Buna ziua, As vrea sa stiu daca modificarea in ROI a perioadei de preaviz in cazul demisiei implica necesitatea modificarii in CIM a perioadei de preaviz. ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz mariantayla mariantayla Buna ziua numele meu este Marian si am nevoie de niste sfaturi. Sunt angajat cu jumatate de norma,dar lucrez ...9 ore pe zi. As vrea sa-mi dau demisia fara ... (vezi toată discuția)