Buna seara. privind un partaj ( casa si masina in leasing - terminat in timpul procesului de divort ), instanta a hotarat astfel : casa sa fie impartita 50-50, si 50-50 din ratele platite la nivel incheiere ctr in 2007 :) adica vreo 11.000 euro /jumate leasing
Doresc sa fac apel, ptr a scoate din poveste acest auto. sunt de acord cu casa 50-50.
Pot face apel prin care sa motivez aceasta anomalie ?
un avocat mi-a comunicat ca trebuie platit iar taxa de timbru la toate sumele pe care le contest. ( adica casa, masina - desi masina n-ar fi trebuit din start introdusa..ptr ca a fost un leassing , o chirie, iar eu prin plata ratei reziduale, am devenit proprietar.
Poate ma sfatuiti ce sa fac ? cum sa fac ?
Cu stima,
Sunt in proces de partaj cu fosta sotie. Suntem separati din iunie 2014. Intre timp am divortat.
In timpul casatoriei am achiz in leasing un auto al carei ctr s a incheiat in nov 2014. dupa separare, am achitat singur ratele ramase si val reziduuala ( 5000 usd ). Instanta a apreciat ca auto sa-mi fie mie incredintat si sa platesc fostei sotii suma de 10500 eur ( jumate din val de leasing din 2007 ) ????
Ce sfat imi dati ? cum se poate asemenea nebunie ? masina val actual 3500 eur :)
Cum sa recuperez jumate din total val platita de mine ?
Multumesc
Buna ziua,
Am platit in numele partenerului meu ratele lui privind un contract de credit luat cu fosta sotie, de care este separat si este in partaj.
s-a cerut ca ratele platite dupa separarea in fapt sa fie impartite, iar judecatorul a apreciat ca aceste rate au fost achitate de catre partenera reclamantului, si nu pot fi impartite.
Intrebarea mea este daca pot sa introduc vreo actiune sa recuperez acesti bani.