Danissia
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Personal , as opta pentru "Conventia matrimoniala", care in limbajul obisnuit ar fi “contractul prenuptial”, este prevazuta de noul Cod civil si reprezinta, practic, modalitatea prin care parţile isi separa bunurile. Un contract prenuptial este un document legal care se incheie intre cei doi soti inainte de oficializarea casatoriei. Clauzele incluse într-un astfel de contract pot varia de la un caz la altul, dar, în general, acestea stipulează modul în care vor fi împărţite bunurile în cazul unui eventual divorţ.
In cazul unor cetateni sarbi, care in urma divortului ( proces care are loc la o instanta din Serbia) , impart si un apartament aflat pe teritoriu Romaniei .
Pentru bunurile comune din Serbia s-a deschis proces in Serbia , insa pentru imobilul aflat in Romania, se poate face partajul in Serbia ?
Sotii au posibilitatea /obligatia de a deschide proces de partaj pentru imobilul din Romania in Romania?
In cazul in care sotia nu doreste ca cumpere partea sotului si nici sa vanda cota parte cei apartine , instanta o poate obliga sa vanda partea sa de propietate din imobilul din Romania? Unde are loc evaluarea imobilului din Romania ?
Am avut se pare doua restante de plata la un card de credit si la un credit. Am achitat creditele insa se pare ca m.au scos restanta cu inca o rata sume care nu depășeau 700 lei . Sumele au fost raportate la doua firme de recuperare si inceput sa primesc plicuri de somare dupa doi trei ani de la închiderea creditelor ! De atunci de cca zece ani ,mai primesc plicuri cu tot felul de somatii, propuneri de negociere, oferte de plata.
Le.am solicitat firmelor Eoss si Kruc sa.mi dea detalii de unde vin datoriile cu confirmarea unor documente. Mi.au raspuns evaziv si au continuat cu scrisorile..dar niciodata nu au fost seriosi sa.si duca amenintarile pana la capat .
Intreb ,dupa cca zece ani, ce drept mai au sa deschida actiune de recuperare impotriva mea ?