avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate planurinoi

Activitate planurinoi

Buna ziua! Sunt interesata de toate legile si normele cu privire la hartuirea psihologica intre parinti, mai exact atitutinea unui tata asupra unei mame. Mentionez ca nu locuiesc impreuna, insa acesta o sicaneaza si sustine numai prostii, amenintand mereu cu diverse chestii.
Am citit despre hartuirea psihologica si as fi interesata daca urmatoarele situatii s ar incadra>
--individul nu a cautat copilul 6 luni, apoi dupa 6 luni a trimis invitatie prin avocat ca mama nu il lasa sa vada copilul, ca nu da de ea. (exista martori, exista vecini, exista dovezi ca nu s au trimis mesaj)-de aici se observa ca sunt sicane si ca omul isi bate joc.
-- individul nu si respecta programul de vizita ( are prima si a treia duminica din luna), dar trimite mesaje ca vrea sa vina de exemplu in a doua duminica din luna, sicanand o pe mama si spunand avocatului lui ca el a vrut sa vada copilul si sa se intereseze, dar mama nu l a lasat.
--nu discuta cu mama niciodata, abia o saluta, uneori da, uneori nu si anunta ca el vrea sa ia copilul acasa, dar doar anunta si nu l a solicitat efectiv niciodata, deoarece are 1 an si 6 luni si cred ca ii este teama. Ultima vizita a fost cu amenintare cu executare silita, ca el ia copilul acasa, dar repet...nu a fost solicitat niciodata pana acum si acum vrea sa execute ca nu i da mama copilul.
-- de asemenea, mama a aflat ca in anul 2010, tatal problematic a fost dus la urgente unde a fost diagnosticat cu stari depresive si stari de anxietate. ( se pot folosi aceste probe? se poate demonstra ca din 2010, daca el nu a urmat un tratament situatia s-a agravat), se poate solicita expertiza acestui om bolnav psihologic? S-a discutat si s au exprimat in cel mai sincer mod, toata atitudinea sa, cu toate exemple cu trecerile de la o stare la alta si un psiholog a spus ca banuieste ca este vorba de tulburari borderline.
- a amenintat mama ca o sa i demonstreze el cine este, ca o sa o tina numai in tribunale pana face copilul 18 ani..(insa nu exista dovezi, fiind o discutie doar intre ei doi).
- la proces, a provocat scandal si a inregistrat o pe mama, ca apoi avocata acestuia sa o santajeze..mama nu a facut plangere penal, sperand ca se va linisti,. Din ce am citit, e un termen de 90 de zile pentru a face plangere penala, insa au trecut aceste zile. Mai exista vreo chichita in lege sa se ia in calcul acele inregistrari si amenintari din partea avocatei?
In concluzie, pot astfel de sicane sa fie considerate hartuire psihologica,?
Răspuns la discuția STRAMUTARE DOSAR
Ambigua legea asta. Trebuia sa fie exprimata corect RUDE CU MAGISTRATII. Oricum si acestia au contact, discutii, etc

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

EXACT Expertii nu-s magistrati

Răspuns la discuția STRAMUTARE DOSAR
de ce credeti asta?
Am citit ca una din parti trebuie sa aiba rude PRINTRE magistrati.
Interpretez eu gresit si trebuie sa fie rude cu magistratii?
]”Cand una din parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei, ”
Pot sa solicit stramutarea unui dosar civil-stabilire domiciliu minor, care se tergiverseaza de 7 luni, daca mama si bunicul paratului colaboreaza cu tribunalul, fiind evaluatori in tabloul evaluatorilor? Acestia depun lunar expertize in dosare de divort si partaje?
Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de chemare in judecata pentru pensia alimentara. Bebe s-a nascut pe 4 septembrie, noi nu suntem casatoriti.
De asemenea, ma intereseaza daca se iau in calcul si bonurile de masa cu tichetele .
Răspuns la discuția Copil nenascut
Exista vreo obligatie legala sa il sun sa il chem sa isi recunoasca bebele?
Răspuns la discuția Copil nenascut
Imi puteti explica, prin exemple, punctul B-cheltuieli cu intretinerea ei in timpul sarcinii si in perioada de lehuzie. Ce cheltuieli sunt incluse aici? Haine speciale,creme, vitamine?

(1) Mama copilului poate cere pretinsului tată să îi plătească jumătate din:
a) cheltuielile naşterii şi ale lehuziei;
b) cheltuielile făcute cu întreţinerea ei în timpul sarcinii şi în perioada de lehuzie.
(2) Mama poate solicita aceste despăgubiri chiar şi atunci când copilul s-a născut mort sau a murit înainte de pronunţarea hotărârii privind stabilirea paternităţii.
(3) Dreptul la acţiune al mamei se prescrie în termen de 3 ani de la naşterea copilului.
(4) Mama nu poate cere aceste despăgubiri dacă nu a formulat şi acţiune pentru stabilirea paternităţii.
(5) În afara cheltuielilor prevăzute la alin. (1), mama şi moştenitorii ei au dreptul la despăgubiri pentru orice alte prejudicii, potrivit dreptului comun.

Detalii: [ link extern ]
Răspuns la discuția Copil nenascut

da, normal ca o sa ii cer pensie alimentara, desi domnul vrea sa ne intelegem pe cale amiabila si citez ” sa il inteleg daca mai intarzie cu banii ca el intarzie si cu banii la rata”.
In concluzie, ce mi-e un copil, ce mi-e o rata la BRD :)))))

Doar nu ne laudam asa ca vrem copii si apoi renuntam :)))
Unele decizii sunt definitive si irevocabile!
Discuție Copil nenascut
Buna ziua!
In primul rand felicitari pentru activitatea desfasurata,va citesc zilnic postarile și azi am nevoie, la randul meu, de ajutorul dumneavoastra.
Sunt insarcinata si bineinteles, ca domnul dintr-o data nu mai doreste nimic. S-a anulat si cununia civila, etc. Din gura spune ca sa il sun daca am nevoie de ceva, ca plateste, ca ajuta,dar cand l-am sunat mi-a spus sa ma duc singura la controale. In concluzie, ma pot astepta la orice si atunci vreau sa fiu pregatita.
1. Daca declar singura copilul si nu il mai sun cand ma duc la maternitate (pentru ca stie data nasterii copilului si oricum nu m-a sunat de o luna si a zis sa ma duc singura la controale),apoi cand se duce el sa se autodeclare poate solicita schimbarea numelui copilului? Asta daca se va duce si nu trebuie sa facem o plimbare pe la dl Mina Minovici:))
2. Am inteles ca in termen de 3 ani, pot sa dau in judecata pentru cheltuieli cu sarcina (precum ecografiile si alte analize). Aici se pot include si cheltuielile privind amenajarea camerei copilului. De exemplu: patut, carut, sterilizator, hainute, etc.