Buna seara, va expun urmatoarea situatie: urmeaza sa nasc in luna ianuarie, de la 1 septembrie nu msi lucrez, tin sa mentionez ca am lucrat fara intrerupere 4 ani pana in septembrie. Pot sa primesc concediu prenatal si postnatal, daca am 5 luni in care nu lucrez si nu sunt angajata? Daca daca, cine mi l-ar plati si cum se calculeaza? Va multumesc!
Va multumesc frumos pt. raspuns! Mai am o intrebare: de unde voi duce adeverinta pt. a mi se calcula indemnizatia cu cele 12 luni in care am cotizat, daca eu nu mai am un angajator in momentul nasterii sau dupa nastere?
Buna ziua,
Urmeaza sa nasc luna urmatoare, iar ultimele 5 luni nu am mai lucrat. Pot beneficia de indemnizatie , tinand cont ca ,in afara de cele 5 luni ,am lucrat cu norma intreaga, fara intreruperi, timp de 3 ani? Multumesc!
Va multumesc frumos pt. promptitudine ! Din cate am inteles, eu in situatia data nu am dreptul la somaj, desi nu voi mai avea un loc de munca si am cotizat luna de luna pt. acesta. Indemnizatia pt copil pot sa o mai primesc din momentul in care voi naste, daca nu mai am un contract de munca si daca nu primesc nici somaj? Desi voi avea 6 luni neacoperite, in ultimii 3 ani am lucrat cu norma intreaga. Multumesc!
Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: lucrez in invatamant cu contract pe perioada determinata . Din 1 septembrie 2017 imi expira contractul, iar eu urmeaza sa nasc in 4 februarie 2018. Daca introduc actele de somaj din luna septembrie pana in februarie, cum se va calcula indemnizatia pt. copil? Se va lua in considetare lunile lucrate in invatamant + somajul? Mentionez ca in ultimii 4 ani am
lucrat in invatamant cu norma intreaga, fara intreruperi. Pe perioada somajului pot beneficia de concediu medical in cazul unei sarcini cu risc? Cum se va calcula suma pe care pot sa o primesc in cazul concediului? Va multumesc anticipat pt.raspunsuri!