avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate DumanIrina

Activitate DumanIrina

Discuție Inselaciune
Bună ziua!
În data de 30.09.2019 am achitat 400euro avans pentru tâmplărie pvc. Am primit o chitanță pe care am început sa o studiez după ce nu mi s-a mai răspuns la telefon și am constatat ca de fapt nu are nici stampila și nici serie. În urma sesizărilor făcute la politie și la opc am fost îndrumata sa ma adresez instantei.
Ideea este ca acea firma a fost înființată în nov 2018 și a închis anul fiscal fără activitate și bănuiesc ca și anul 2019 îl va încheia la fel, sau, oricum cu datorii sau fără profit.
Precizez ca este vorba despre SRL.
Dacă ma adresez instantei și obțin execuatre/poprire pe conturi și de fapt firma "nu are" de unde sa îmi restituie avansul, se va executa direct reprezentantul legal/administratorul societății?
Sau...obtin ordinul și cam atât?
Va mulțumesc frumos, aștept cu nerăbdare răspunsurile dvs.
Răspuns la discuția alcool la volan
Articol referitor la faptul ca firma de asigurare are dreptul sa refuze dosarul de daune pt simplul motiv ca, conducatorul era sub influenta bauturilor alcoolice, desi nu se face vinovat de producerea accidentului. Am studiat legislatia si n am gasit nimic care sa confirme acest fapt. Exista aceasta posibilitate?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Articol referitor la ce?

Răspuns la discuția alcool la volan
Deci 90%..inchisoare?! Mentionez ca nu soferul cub influenta a produs accidentul, nu are antecedente.. Masina de pe contra sens, scapata de sub control, a lovit usor autovehicolul in care se afla persoana in cauza. A iesit de pe carosabil, iar cel care a provocat accidentul s a izbit frontal de urmatoarea masina.
In acest caz, se poate ca firma de asigurari sa respinga dosarul de dauna, doar pt ca, conducatorul era sub influenta bauturilor alcoolice? Desi nu a provocat accidentul? Ma puteti ajuta cu un articol din legislatie, va rog?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

La alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat vi s-a intocmit dosar penal.
In sange o sa iasa undeva la dublul valorii din aerul expirat. La peste 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta este infractiune.
Individualizare pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
La o alcoolemie de aproximativ de 2 g/l alcool pur în sânge, daca nu sunteti recidivist, va puteti astepta la o pedepasa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere, posibil si pedeapsa complemetara sa nu conduceti in termenul de supraveghere.
Permisul se anuleaza in urma unei hotarari de condamnare.


Discuție alcool la volan
Buna ziua!
Referitor la sanctiunile aplicate in urma descoperirii unei persoane conducand sub influenta bauturilor alcoolice, imi e neclara multitudinea de variante pe care le am primit..
Pe scurt, acloolemie 0.95 in aerul respirat, variante de sactiuni:
1. amenda, fara dosar penal - pt ca nu sunt antecedente
2. inchisoare cu suspendare+dosar penal
3. inchisoare cu amanare.
Care ar fi criteriile de incadrare?
E adevarat ca dureaza 3 luni pana cand vin rezultatele probelor biologice?
In acest caz, se dispune anularea permisului de conducere? pentru cat timp?
Multumesc!
Răspuns la discuția Lift la bloc 1990
Multumesc!!
Răspuns la discuția Lift la bloc 1990
imi puteti transmite exact articolul care prevede ca minim 20%dintre proprietari ne putem atinge scopul? mentionez ca in momentul de fata suntem 14 familii din 30 (sau 28 - in 2 apartamente nu se locuieste).
Răspuns la discuția Lift la bloc 1990
Multumesc pt informatii.
Problema noasta este ca asociatia de proprietari nu vra sa se implice.
Ne putem infiinta asociatie noua?
Fiind nou infiintata va avea aceleasi drepturi juridice ca si o asociatie cu vechime?
Nu ne putem muta la alta asociatie veche intrucat acest demers implica achitarea intergala a debitelor si avem 2 aparamente cu situatie neclara (executate, cu datorii, nu stim prea multe, cert e ca nu locuieste nimeni).
Buna ziua! Avem o nedumerire: locuim intr un bloc cu 4 scari, dat in folosinta din 1990, cand din motive....variate, nu s au mai montat lifturile.
Cert e ca noi, locatarii, ne am hotarat sa contractam o firma care sa monteze apoi sa punain functiune echipamentul. Problema e la modalitatea juridica pe care o putem adopta.
Precizez din start ca asociatia de proprietari refuza cu vehementa orice forma de implicare.
Noi, locatarii nu cunoastem detaliile si pasii care ar trebui punctati intr un astfel de contract. Ce anume ar trebui urmarit? Am inteles ca se va desemna un reprezentant al locatarilor care sa tina legatura cu firma.
Dar plata? In ce conditii se poate achita in contul reprezentantului desemnat care, la randul sau, sa achite banii firmei?
Va rog sa ma ajutati cu toate informatiile sau cu legislatia care ma poate lamuri concret.
Multumesc!
Răspuns la discuția Titlul de proprietate
Sa inteleg ca nici Primaria nu imi poate emite TITUL daca nu este intocmit planul general cadastral? Acest plan sigur nu este intocmit. Saptamana viitoare vom depune o noua cerere la Primarie in acest sens.
Multumesc !
Ma intreb si eu: ce-i asa de complicat pentru un primar de la sat (care oricum cunoaste toti localnicii) sa emita titlul de proprietate pentru casa si terenuri? Concret: parintii mei s-au mutat in casa bunicilor (parintii tatalui) din 2013, fara vrun act de proprietate. Bunicii au decedat, au ramas 4 frati, unul a decedat ulterior.
De-a lungul timpului s-au tot facut cereri la Primarie in vederea emiterii actului de proprietate, nesolutionate, insa, din diverse motive (necunoscute mie).
Intreb si eu: cum ar trebui sa procedez sa se emita, totusi acel titlu de proprietate..parintii mei au investit mult in acea casa, au renovat si au adus multe imbunatatiri. Ar fi nedrept sa ramana fara titlu din cauza comoditatii institutiilot. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Multumesc!