avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate

Ma intreb si eu: ce-i asa de complicat pentru un primar de la sat (care oricum cunoaste toti localnicii) sa emita titlul de proprietate pentru casa si terenuri? Concret: parintii mei s-au mutat in casa bunicilor (parintii tatalui) din 2013, fara vrun act de proprietate. Bunicii au decedat, au ramas 4 frati, unul a decedat ulterior.
De-a lungul timpului s-au tot facut cereri la Primarie in vederea emiterii actului de proprietate, nesolutionate, insa, din diverse motive (necunoscute mie).
Intreb si eu: cum ar trebui sa procedez sa se emita, totusi acel titlu de proprietate..parintii mei au investit mult in acea casa, au renovat si au adus multe imbunatatiri. Ar fi nedrept sa ramana fara titlu din cauza comoditatii institutiilot. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DumanIrina , utilizator 21:48, 3 Iulie 2017
sa faceti actiune in instanta....
Buna ziua,
SOLICITATI in scris cu cerere inregistrata emiterea TITLULUI in vederea dezbaterii succesiunii.
Daca in termenul legal nu emit titlul puteti sa actionati PREFECTURA in instanta.
Nu primaria emite titlul si PREFECTURA si doar daca s-a intocmit planul cadastral general al zonei prin cadastrare prin GPS. In caz contrar ...
Sa inteleg ca nici Primaria nu imi poate emite TITUL daca nu este intocmit planul general cadastral? Acest plan sigur nu este intocmit. Saptamana viitoare vom depune o noua cerere la Primarie in acest sens.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin titlu de proprietate in baza certificatului de mostenitor? Buna ziua!In anul 2003 in urma succesiunii dupa bunicul meu, am mostenit o suprafata de 5,7 ha teren (arabil,faneata,padure)si o casa cu gradina 0,12 ha, in ... (vezi toată discuția)
Revedicare teren vasilix vasilix casa si gradina unde locuiesc sunt constituite cadastral din pf. 183/1 si 183/2. inainte de revolutie am avut lot ajutator. Vecinul nefiind colectivist avea ... (vezi toată discuția)
Reconstituire carte funciara ContSters15589 ContSters15589 In sfarsit am depus dosar cu actele: declaratie la notar,atestat fiscal,titlu legalizat,plan parcelar vizat de primar,xero copie CF din anul ... (vezi toată discuția)