avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate cornel12x

Activitate cornel12x

Am suspendat ajutorul de somaj, deoarece nu am fost la viza,(am fost la tara), deci nu am luat somajul pana acum.Am o intrebare, daca nu am luat somajul(banii) pot beneficia de prima de activare?Sau sa renunt eu, din proprie initiativa,la somaj?Multumesc frumos.
Multumesc, dar nu vor somaj sa dea, pt ca nu mai pot angaja o perioada, si nici lucrari sa mai contracteze,nu pot cere preaviz? De ce sa ma forteze sa i-au cfs?Multumesc. Inca o intrebare,va rog frumos, daca in CM, scrie ca am 21 zile CO,desi am peste 25ani de munca,se mai poate face ceva?Adica de ce am numai atatea zile de CO?Multumesc frumos.

Firma la care lucrez, nu mai are de lucru.Am fost obligati, santem vreo 10 persoane,, sa ne luam CO pana pe 7-05-2021,dupa care sa luam CFS,pana la sfarsitul lunii mai.Nu avem dreptul la preaviz,20 zile,sau somaj tehnic?Sau ne fac in asa fel sa plecam singuri,sa ne dam demisia? Ce drepturi avem?Multumesc!
Multumesc.
Buna ziua, am o nelamurire,daca ma pute-ti ajuta.Indemnizatia de handicap grav,permanent se acorda retroactiv?Multumesc.
Buna seara,daca un imprumut la banca a fost cesionat catre o firma de recuperare,care a vandut creanta la alta firma,care la randul ei a vandut la alta,si care la randul ei a vandut la prima firma ,cea initiala se calculeaza dobanda?multumesc frumos!
Răspuns la discuția Drepturi salariale
Multumesc

1
Am inteles cu CIM, cu adeverinta,dar nu inteleg de ce nu vrea sa-mi dea banii,lichidarea zilele de CO.Daca depun o plangere la Politie? Multumesc inca o data!
Si de unde pot obtine o copie?Ce fac daca nu vrea sa-mi plateasca drepturile salariale?Ce fac daca nu vrea sa-mi elibereze adeverinta ,dde care am nevoie ,,urgent,, la noul loc de m,unca?Ce fac fara bani?Cu ce platesc la baiat la facultate ce are nevoie?Am ajuns sclavi?
Multumesc!
Am lucrat la o firma de constructii de la 6-11-2018 pana la 6-2-2019 cu CM.lA Sfarsitul lui ianuarie administratorul firmei a zis ca in CM o sa scrie 3000Ronni, cat e salariul minim in constructii (OUG/114),dar bani nu ne da decat in iulie, marit, drept urmare pe 6-2-2019 mi-am dat demisia.Pe 15-2-2019 am fost dupa drepturile banesti ce mi se cuvin (lichidare),insa adm. a spus ca ori imi da cat stie el,(pe vechi) fara marire ori sa ma duc la ITM,ca o sa-mi dea banii dupa 2ani.
La firma unde lucrez acuma e ok,insa cer o adeverinta de salariat de unde am lucrat ultima data cu salariul brut,net, cu vechimea in munca si cu zilele lucrate.
Administratorul unde am lucrat a zis ca nu imi da nici o adeverinta,sa ma duc unde vreau eu.
Acuma vreau sa ma duc la ITM,dar nu gasesc CM, administratorul sigur nu vrea sa-mi dea o copie dupa CM.Oare cei de la ITM nu pot sa-mi dea o copie dupa CM? Am rate la banca un baiat la facultate, cum trebuie sa procedez? Sa dau firma in judecata?Nu prea am bani.Multumesc!