avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma la care lucrez, nu mai are de lucru.Am fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma la care lucrez, nu mai are de lucru.Am fost obligati, santem ...

Firma la care lucrez, nu mai are de lucru.Am fost obligati, santem vreo 10 persoane,, sa ne luam CO pana pe 7-05-2021,dupa care sa luam CFS,pana la sfarsitul lunii mai.Nu avem dreptul la preaviz,20 zile,sau somaj tehnic?Sau ne fac in asa fel sa plecam singuri,sa ne dam demisia? Ce drepturi avem?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 30 Aprilie 2021
Dreptul la preaviz îl aveți în caz de concediere sau demisie.

Putea sa aleagă soluția de a va trimite in șomaj tehnic.
Multumesc, dar nu vor somaj sa dea, pt ca nu mai pot angaja o perioada, si nici lucrari sa mai contracteze,nu pot cere preaviz? De ce sa ma forteze sa i-au cfs?Multumesc. Inca o intrebare,va rog frumos, daca in CM, scrie ca am 21 zile CO,desi am peste 25ani de munca,se mai poate face ceva?Adica de ce am numai atatea zile de CO?Multumesc frumos.

Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2021
cornel12x, utilizator
Pentru ca atat este menționat în c.i.m. Nu exista text se lege pentru acordarea CO in functie de vechime pentru sectorul privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs 2copii 2copii Buna ziua, va rugam sa ne ajutati cu o parere autorizata in urmatoarea situatie: -firma la care lucram a hotarat ca in lunile ianuarie/februarie sa luam ... (vezi toată discuția)
Perioada de cfs pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua. Urmeaza ca majoritatea oamenilor sa intre in somaj incepand cu data de 28 decembrie.Ultima zi de munca este insa 18 decembrie.Decizia de CFS ... (vezi toată discuția)
Subsemnatul mantescu dragoș am o întrebare sunt angajat din ... Mantescu Mantescu Subsemnatul Mantescu Dragoș am o întrebare sânt angajat din 2015 la patron in august anul trecut în 2021 m-am îmbolnăvit de TBC stand 8 luni in medical ... (vezi toată discuția)